Zvanično: Iliću četvorka, Partizanu 4.500.000 evra i još novca kroz bonuse

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 16:32

Mladi štoper ozvaničio prelazak u Seriju A

Sve u znaku broja četiri. Toliko godina Partizan nije osvojio pehar, toliko je čekao da proda igrača u Seriju A, a kad je to uspao Mihajlo Ilić je zadužio „četvorku“ na poleđini Bolonjinog dresa i time postao prvi crno-beli u italijanskom prvenstvu još od Marka Jankovića koji je u zimu 2019. prešao u SPAL.

Talentovani defanzivac je posle lekarskih pregleda i papiroloških formalnosti predstavljen u Bolonji kao fudbaler koji bi u budućnosti, i to bliskoj, mogao da bude od koristi ambicioznom klubu. Kako u igračkom, tako i u ekonomskom smislu.

Izabrane vesti

Bolonja je platila Partizanu 4.500.000 evra u osnovici, a nije baš klub koji izdvaja velika sredstva za transfere, što ukazuje koliko veruje momku iz Jagodine. S tim da to nije sve, pošto bi lako moglo da se desi da u Humsku „kane“ još 1.000.000 evra, zavisno od bonusa. Oni deluju lako ostvarivi.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, na račun crno-belih će leći 333.000 evra kad Mihajlo bude odigrao 20. utakmicu za Bolonju, posle 30. sledi još toliko i završnih 330.000 kad dostigne 50 mečeva. Za manje od godinu dana u Partizanu je skupio 32 po prekomandi u prvi tim i iznenadnoj šansi dobijenoj posle crvenog kartona Igoru Vujačiću na gostovanju u Moldaviji i to je počeo njegov rast, tako da deluje realno da skupi i 50 susreta u Italiji, iako je reč o neuporedivo jačem takmičenju od Mozzart Bet Superlige.

Bolonja sa njim ima velike planove, što je mladom Iliću predočeno u razgovoru sa sportskim direktorom Markom Di Vajom i trenerom Motom Tijagom. Upravo bi Mota mogao i ključno da oblikuje Ilića i od njega stvori fudbalera za reprezentaciju, kao što je bio slučaj sa prethodnim crno-belim „klesanim“ u Italiji (Nikola Milenković u Fjorentini). Za početak je plan da Srbin uči i napreduje, eventualno dobije šansu na nekoj utakmici u preostalom delu sezone, dok bi od leta mogao da dobije i konkretnu ulogu startra.

S obzirom da je potpisao ugovor do juna 2028. šansu će svakako dobiti. I progresivno povećanje plate. Početna je 600.000 evra po sezoni, a i sam Mihajlo će inkasirati više novca pod uslovom da skupi dovoljan broj utakmica. Baš kao što se i Partizan nada povećanju zarade, tako će i štoper imati povišicu od 50.000 evra posle 20. utakmice, još 50.000 posle 30, a čak 70.000 posle 35.

Deluje kao odličan posao i za klub i za igrača, realizovan, između ostalog, zahvaljujući agentu Urošu Jakovljeviću i njegovom saradniku Vladu Borozanu.


tagovi

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara