Đorđe Jovanović u društvu sa Ognjenom Ivanovićem i Borisavom Đokićem iz agencije ISO
Đorđe Jovanović u društvu sa Ognjenom Ivanovićem i Borisavom Đokićem iz agencije ISO

Zvanično: Jovanović četvrto najskuplje pojačanje u istoriji Makabija

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 00:33

Čukaričkom 1.900.000 evra od prodaje 22-godišnjeg napadača

Dobio je Mladen Krstajić veliko pojačanje u finišu prelaznog roka. Pravo iz Srbije, odakle je i sam stigao mesec i po dana, u liku - Đorđa Jovanovića. Ono što je Mozzart Sport najavio u sredu, Makabi iz Tel Aviva je ozvaničio malo pre ponoći. Doskorašnji napadač Čukaričkog stigao je u izraelski klub kao drugo pojačanje ove zime i ujedno četvrto najskuplje u istoriji kluba, pošto će na račun Brđana uplatiti 1.900.000 evra.

Skuplji su bili jedino Vidar Ern Kjartanson plaćen 3.500.000 evra Malmeu, odnosno Predrag Rajković za kojeg je Makabi na račun Crvene zvezde uplatio 3.000.000 i Haris Medunjanin iz Valjadolida u transferu 100.000 vrednijem od Jovanovićevog.

Izabrane vesti

Dakle, ne ispisuju Žuti tek tako čekove sa sedam cifara za bilo kog igrača, ali ih je bivši napadač Partizana očigledno naterao da za njega istresu novac. Ili ih je pak Krstajić uverio da vredi. Gledao ga je u prethodnih godinu dana i imao šta da vidi.

Otkako je stigao na Banovo brdo prošle zime, Jovanović je na 36 utakmica u svim takmičenjima postigao 21 gol, ove godine u jesenjem delu prvenstva 11 puta u metu, još jednom u kvalifikacijama za Ligu konferencije i kao logičan sled događaja transfer u Makabi sa kojim je potpisao dvoipogodišnji ugovor na osnovu kojeg će zarađivati 400.000 po sezoni.

"Srećan sam što sam se pridružio tako velikom i poznatom klubu, sa tako bogatom istorijom kao što je Makabi. Kao igrač željan dokazivanja, mogu da garantujem da ću davati sto odsto svakog dana, na treninzima i na utakmicama, kako bih se borio za sve u Makabiju, a posebno za navijače", rekao je Jovanović na promociji.

U Tel Avivu ga čeka konkurencija u liku Stipea Perice, nekadašnjeg napadača Udinezea, Kasimpaše i Votforda, a trenutno najboljeg strelca ekipe sa sedam pogodaka.

Odlično je prošla i Čuka, zaradila je čistih 1.900.000 evra, s obzirom da je Jovanovića dovela kao slobodnog igrača - prethodno raskinuo ugovor sa Kadizom - bez obeštećenja kako bi pokušala da mu karijeru vrati na pravi put. I uspela je, samo što će u drugom delu sezone morati da mu pronađe dostojnu zamenu. Da li na tržištu ili u svojim redovima, ostaje da vidimo do kraja prelaznog roka, mada se Marko Rakonjac već nameće Saši Iliću (juče gol i asistencija protiv kijevskog Dinama) na pripremama u Beleku.


tagovi

Đorđe Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara