Zvanično: Lončar u Debrecinu; Čeka se Bambi Tošić

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 16:38

Doskorašnji kapiten Novog Pazara potpisao na dve i po godine

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara/

Selidbu kapitena Novog Pazara Stefana Lončara u redove Debrecina, koju je Mozzart Sport najavio krajem prošle sedmice, danas je ozvaničio sedmoplasirani tim elitne mađarske divizije i sedmostruki šampion u severnom susedstvu.

Izabrane vesti

Vezni fudbaler rodom iz Nikšića, kojem su čelnici Novog Pazara zbog velikih zasluga u prethodnih godinu i po izašli u susret i dopustili mu odlazak šest meseci pre isteka ugovora, ostaće u Debrecinu dve i po godine – do leta 2025.

Povratnik među Sokolove na taj način će se u Debrecinu pridružiti sunarodnicima i povremenim članovima nacionalnog tima Crne Gore - defanzivcima Dušanu Lagatoru i Meldinu Dreškoviću.

U klubu koji trenira srpski stručnjak Srđan Blagojevic, 26-godišnji Lončar bi prema pisanju mađarskih medija za saigrača mogao da dobije nekadašnjeg asa Partizana i reprezentacije Srbije Zorana Tošića, koji je skoro dve godine član Tobola iz Kazahstana.

Pazarci za dva dana putuju u Antaliju, gde će tokom dve sedmice spremati i igrati kontrolne utakmice. Osim Lončara, na tom letu neće biti još trojice igrača sredine terena različitog profila – novog aduta beloruskog BATE Borisova Seada Islamovića, pojačanja makedonske Škendije Mustafe Mujezinovića i Kura Gaja Kura iz Južnog Sudana. Džaizkoin arenu napustio je i štoper Slavko Damjanović, čije je novo odredište indijski Džamšedpur, kao i trener Damir Čakar, kojeg je nasledio Aleksandar Stanković.

Evropski pohod Plavima bi trebalo da olakšaju donedavno iskusni ofanzivni vezisti Kolubare Miloš Filipović i Petar Đuričković, te štoperi sa internacionalnoim stažom Numan Kurdić i Ensar Brunčević, koji su stigli iz belgijskog Molenbeka, odnosno Balestje Kalse iz Singapura.


tagovi

Mađarska 1DebrecinStefan LončarFK Novi PazarZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara