Mojze Ken (©juventus.it)
Mojze Ken (©juventus.it)

Zvanično: Mojze Ken se vratio kući u Juventus

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 09:30

Dvogodišnja pozajmica, obavezna kupovina od 28.000.000 evra

Tako to radi Juventus: jedan bitan igrač ode, drugi odmah dođe. U razmaku od pola sata Stara dama je objavila dva saopštenja za javnost: u prvom se oprostila od Kristijana Ronalda, koji se definitivno seli u Mančester Junajted, a u drugom je poželela dobrodošlicu svom "sinu", povratniku, Mojzeu Kenu (21).

Iako ima samo 21 godinu, Ken je već stigao da se prošeta od Juventusa, matičnog kluba, za koji je debitovao u novembru 2016. godine, sa 16 leta, pa preko Evertona do Pari Sen Žermena i nazad.

Izabrane vesti

Ken se vratio u Juventus, da zatvori krug, odnosno, da krene ispočetka. Crno-beli su po zvaničnoj informaciji koji su sami objavili uzeli italijanskog reprezentativca na dvogodišnju pozajmicu u kojoj će ove godine platiti 3.000.000 evra, a naredne milion više. A onda će u junu 2023. morati da otkupe tamnoputog napadača za 28.000.000 evra u tri rate. Juventus baš voli da zamrsi transfere, iscepka ih na najsitnije deliće... Ni to nije sve, ostala su još 3.000.000 evra koje bi Everton mogao dodatno da dobije ako Ken ispuni određene uslove, verovatno u broju golova, nastupa, ako se osvoji titula, Liga šampiona...

Ken je od debija za Juventus poneo naziv supertalentovanog napadača, ali pravu eksploziju je doživeo tek prošle sezone, kada ga je Pari Sen Žermen uzeo na pozajmicu od engleskih Karamela. Italijan je odigrao 41 utakmicu za pariške Svece i postigao 17 golova, što je više nego što je dao zajedno za Juventus (osam), Everton (četiri) i Veronu (četiri) u kojoj je bio jedne sezone na pozajmici.

Novi-stari napadač Juventusa je sa deset godina došao među crno-bele, a prethodno je pikao loptu u taboru gradskog rivala Torina. Kao dete Stare dame prošao je sve mlađe kategorije, debitovao za prvi tim u jesen 2016. i postao prvi fudbaler rođen nakon 2000. godine koji je zaigrao u Seriji A.

Pomalo iznenada u leto 2019. Juventus je prodao Mojzea Kena Evertonu u transferu vrednom 30.000.000 evra. Dve godine kasnije ponovo je kod kuće.


tagovi

JuventusMojze KenSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara