Pormocija (© www.ol.fr/fr-fr)
Pormocija (© www.ol.fr/fr-fr)

Zvanično: Peter Boš novi trener Liona

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.05.21. | 18:44

Novi izazov za doskorašnjeg šefa stručnog štaba Leverkuzena

Prvi pik Kristof Galtije odbio je Olimpik Lion, ali Lavovima nije bilo potrebno previše vremena da pronađu novog trenera. Momentalno su presekli u Lionu, prvo odbijanje zaničilo je kraj pregovora sa čovekom koji je Lilu doneo šampionsku titulu, prekinuo dominaciju Pari Sen Žermena francuskim fudbalom, a potom digao sidro. Okrenuo se Lion holandskom strategu Peteru Bošu i bivše trenera Ajaksa, Borusije Dortmund i Bajer Leverkuzena promovisao u naslednika Rudija Garsije. 

Boš je potpisao ugovor do leta 2023, uz opciju produžetka na još godinu dana.

Izabrane vesti

Započeli su čelni ljudi Liona pregovore u četvrtak sa Holanđaninom nakon što ih je odjavio Kristof Galtije. Dobio je Peter Boš predlog ugovora i posle kraćeg razmišljanja odlučio da se upustio u avanturu sa Lavovima, koji su sezonu završili na četvrtoj poziciji, a do kraja su bili u trci sa Lilom, Pari Sen Žermenom i Monakom za naslov prvaka.

Peter Boš je insistirao da sa sobom u Lion povede dva pomoćnika, analitičara i kondicionog trenera, uz zahtev da mu se niko ne meša u odabir. Na kraju mu je taj zahtev uslišen, pa je u društvu predsednika Žana Mišela Ole i sportskog direktora Žunjina Pernambukana promovisan u šefa stručnog štaba.

Peter Boš je krajem meseca marta dobio otkaz u Bajer Leverkuzenu i od tada je na birou rada. Holanđanin je na sjajan način započeo boravak na klupi Farmaceuta, prve sezone je ekipu uveo u Ligu šampiona, a u trenutku kada je preuzeo tim, Bajer je bio devetoplasirani tim Bundeslige. Sledeće sezone je sa Farmaceutima igrao Ligu Evrope, ali je u 2021. sve krenulo u krivom smeru. Zaređao je Bajer sa porazima, a uprava kluba nije imala drugu opciju nego da se zahvali Peteru Bošu na saradnji.

Pre Leverkuzena, Boš je radio u više holandskim klubova, Makabiju iz Tel Aviva, Ajaksu i Borusiji iz Dortmunda.


tagovi

Peter BošOlimpik Lion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara