Oriol Romeu (©Barcelona)
Oriol Romeu (©Barcelona)

ZVANIČNO: Umesto Busketsa – Oriol Romeu… Za siću

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 10:26

Ugovor na tri godine

Neizvesnost oko vraćanja dugova i registracije novih igrača i dalje traje, ali Barselona se ponaša kao da je sve u najboljem redu. Mada sam izbor igrača govori da je daleko od toga. Jer iako Oriol Romeu jeste veoma dobar fudbaler, ipak nije od onih što bi pre pet ili šest godina mogli i da zakucaju na vrata stadiona Kamp Nou.

Danas je međutim postao treće Barsino pojačanje za narednu sezonu, posle Injiga Martineza i Ilkaja Gundogana. S tim da je Romeu prvo plaćeno pojačanje, mada dosta jeftino. Prema izveštajima katalonskog Sporta na ime obeštećenja je Đironi uplaćeno svega 3.400.000 evra, dok Mundo Deportivo pominje sumu od 4.500.000.

Izabrane vesti

Paradoksalno, odmah je u ugovor ubačena izlazna klauzula od 400.000.000 evra. Čisto da stoji kao mrtvo slovo na papiru.

Romeu je potpisao ugovor na tri sezone, a na stadionu Kamp Nou će imati zadatak da odmeni Serđa Busketsa, koji karijeru nastavlja u Inter Majamiju, u tandemu sa Lionelom Mesijem. Bilo je u Barsi i drugih ideja, stručni štab je mislio o različitim rešenjima, od Zubimendija, preko Kimiha, do Amrabata, ali kad su shvatili da se sve previše odužilo Ćavi je presekao. Klub će se braniti tvrdnjama da je prevagnulo Oriolovo odrastanje u La Masiji.

U realnosti – prevagnula je niska cena, jer iako je Romeu nekoliko meseci bio na razmatranju on nije bio ni prva, a ni druga opcija.

Što naravno ne mora ništa da znači. U Đironu je igrao odlično i ako se dobro uklopi možda će biti i jedno od prijatnijih iznenađenja. Videćemo već na turneji po SAD.



tagovi

Oriol RomeuLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara