Zvezda bira: Čaušić ili najbolji igrač Južne Afrike

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.06.18. | 13:59

Konačni izbor znaće se uskoro

Intenzivna potraga za naslednikom Damijena le Taleka možda još neće dobiti konačni oblik, ali vrhuška Crvene zvezde nijednog trenutka ne odustaje od ideje da treneru Vladanu Milojeviću za predstojeće izazove u kvalifikacijama za Ligu šampiona obezbedi više nego kadar tim, u što kraćem roku. Dok se situacija oko potencijalnog štopera Damijena da Silve ne iskristališe, Zvezdan Terzić i njegovi saradnici rade na pojačanju na poziciji plejmejkera. Prema saznanjima MOZZART Sporta, narednih dana koplja će se lomiti između Gorana Čaušića i - Hame Biljijata!

Iako se radi o dvojici potpuno drugačijih tipova „desetki“, sportski sektor srpkog šampiona imaće slatke muke da narednih dana izvaga dobro ko bi mogao da ponese jednu od najvažnijih uloga u timu naredne sezone.

Izabrane vesti

Zvezda ostaje bez velike želje? Da Silva dogovorio platu od 700.000 evra, ali...

Hama Biljijat bi mogao da bude TOP pojačanje za crveno-bele i o njegovim kvalitetima već su upoznati odgovorni u Ljutice Bogdana. Radi se o reprezentativcu Zimbabvea i prvoj zvezdi Mamelodija iz Pretorije, koji je 2016. godine bio zvanično proglašen najboljim igračem Južne Afrike prema gotovo svim glasanjima i drugim igračem afričkog kontinenta!

U dosadašnjoj karijeri već je osvojio afričku Ligu šampiona igrajući za Mamelodi, a njegovi kvaliteti dozvoljavaju mu da se podjednako dobro snađe na obe krilne pozicije, a pre svega u ulozi plejmejkera. Poseduje izuzetan osećaj za igru, dobar pregled i vrlo precizan udarac. 

Za Biljijata su interesovanje pokazali čak i Steaua i Ludogorec, a ima i izdašne ponude iz Turske. Međutim, činjenica da će se Zvezda takmičiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona Biljijatu predstavlja magnet u ovom trenutku koji ga najviše privlači stadionu Rajko Mitić.

Kako se može čuti, njegovi finansijski prohtevi ne bi bili preveliki i trebalo bi da budu u okviru sume od 400.000 do 500.000 evra na godišnjem nivou. Ono što je najbitnije od svega - Crvena zvezda za njega ne bi morala da izdvoji ni cent, pošto mu je sa Mamelodijem istekao ugovor i slobodan je u izboru sredine.

Biljijat je ove sezone sa Mamelodijem odigrao 21 utakmicu i ima učinak od devet golova i osam asistencija. Što se njegove reprezentativne karijere tiče, redovan je starter za Zimbabve i među glavnim igračima tima.

Nema nikakve sumnje da bi Biljijat bio TOP pojačanje za Crvenu zvezdu i verovatno idealni naslednik Gelora Kange.

Goran Čaušić je, s druge strane, dobro poznato ime u zvezdaškim krugovima. Dete je kluba i igrač kojeg Vladan Milojević ceni. Njegov povratak u Ljutice Bogdana posle punih sedam godina mogao bi da bude realizovan ukoliko bi sa Arsenalom iz Tule došlo do razumnog dogovora po pitanju obeštećenja, pošto ulazi u poslednju godinu ugovora.

On se, za razliku od Biljijata, najbolje snalazi kao centralni vezista, a po potrebi može da bude i nešto defanzivniji, ali i ofanzivniji.

Pred Vladanom Milojevićem, Zvezdanom Terzićem i ostalim odgovornim licima u Crvenoj zvezdi su dani velikih odluka. A na rasnog plejmejkera čeka se već šest meseci...

Foto: Action Images


tagovi

Hama BiljijatLetnji prelazni rok 2018Goran Čaušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara