Zvezda blizu 5.500.000 evra, muka sa Urošem Kabićem

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.04.24. | 17:08

Očekuje se da Leković i Prucev donesu crveno-belima dobru zaradu, neizvesnost oko Kingsa Kangve

Menažderi, čelnici klubova, igrači... Svi će se oni poslužiti onom frazom da je još rano za planove vezane za letnji prelazni rok i da će se tržište otvoriti posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Isto tako je istina da se prave grubi planovi i da predstavnici finansijskih službi klubova u džepu imaju digitron.

Crvena zvezda i dalje nije rešila pitanje šampionske titule, mada je gotovo izvesno da će nastaviti vladavinu u srpskom fudbalu. Čeka Zvezdu i finale Kupa, odnosno ambicija da se preko Vojvodine stigne do četvrte vezane duple krune...

Izabrane vesti

Jasno je, ipak, da Crvenu zvezdu očekuje bar jedan jak izlazni transfer tokom letnje pijace, kao i da su najozbiljniji kandidati za „posao“ Osman Bukari, Omri Glazer i In Bom Hvan. Crvena zvezda će, gledajući trenutnu perspektivu, moći da računa i na pristojnu zaradu kada je reč o pozajmljenim igračima. A najzaslžuniji za takav potencijalni rasplet biće Stefan Leković. Mladi štoper pozajmljen Viljarealu, ostavio je odličan utisak tokom prve sezone na Pirinejima. Vide ga u Žutoj Podmornici kao sigurnu opciju za bližu i dalju budućnost, i kako se može čuti gotovo je izvesno da će iskoristiti klauzulu i otkupiti ga za 4.000.000 evra.

 Mladi reprezentativac Srbije je igrao za drugi tim Viljareala, skupio 27 utakmica i postigao dva gola. Stigao je i do klupe seniorske ekipe. Očigledno je da u Viljarealu vlada konsenzus kada je u pitanju budućnost Stefana Lekovića. Španski klub ima rok do 15. juna da se izjasni o tome da li želi da, posle jednogodišnje pozajmice, otkupi Lekovićev ugovor. Zvaničan dopis nije stigao iz Viljarealove kuće, ali postoje najave da će se odlučiti za kupovinu i potom Lekoviću ponuditi višegodišnji ugovor.

Solidan novac Crvena zvezda bi mogla da dobije i od Jegora Pruceva. Mladi Rus nije uspeo da se nametne kod Barka Bahara, imao je prošlog leta problema sa povredama, pa je u finišu prelaznog roka ustupljen Celju. Bio je to obostrano dobar potez. Dobio je u slovenačkom prvenstvu Prucev ozbiljne minute, i bio jedan od najboljih igrača novog šampiona bivše jugoslovenske republike. Postigao je i lep pogodak, vredan šampionske titule, protiv Olimpije iz Ljubljane (ukupno šet u prvenstvu, uz šest asistencija).

Celje ima pravo da otkupi Pruceva po fiksnoj ceni od 1.500.000. Možda i previše imajući u vidu finansijsku snagu slovenačkih klubova, ali na Marakani očekuju prihod i od Rusa, dovedenog za 900.000.

Velika neizvesnost vlada oko Kingsa Kangve. Belgijski Kortrijk je platio šestomesečnu pozajmicu, uz potencijalni otkup od 1.000.000 evra u slučaju da opstane u belgijskoj eliti. Međutim, pred Kortrijakom je vrlo težak posao. Pobeda nad Molenbekom im je produžila nadu, ali im je sada potreban trijumf protiv prežaljenog Eupena i potencijalno pozitivan rezultat u sudaru sa Šarlroa. Navijaće u Crvenoj zvezdi za opstanak Kortrijka, pošto Vladan Milojević sigurno ne vidi u planovima reprezentativca Zambije.

Muku predstavlja status Uroša Kabića. Pokušao je mladi reprezentativac Srbije da rehablilituje karijeru u Torinu. Crvena zvezda ga je pustila na šestomesečnu pozajmicu u Torino, uz potencijalni otkup od dva miliona evra. Međutim, nije Kabić ubedio trenera Bikova Ivana Jurića da zaslužuje šansu. Nije, bar za sada, stigao ni da debituje za prvi tim. Odigrao je samo 80 minuta za Primaveru.

Teško da će Uroš Kabić dobiti ugovor u Italiji, kao što ga Vladan Milojević teško vidi u planovima za narednu sezonu.


tagovi

Jegor PrucevStefan LekovićKings Kangva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara