Zvezda daje Ebesiliju 550.000 evra godišnje

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.06.18. | 10:22

Poznat i iznos koji će srpski šampion platiti na ime obeštećenja

Više nikakve dileme nema - Crvena zvezda je konačno pronašla igrača koji bi trebalo da odmeni Gelora Kangu! Novi plejmejker srpskog šampiona Lorenco Ebesilio stigao je prethodne noći u Beograd, gde ga uskoro čekaju medicinski pregledi, a onda i ozvaničenje saradnje

Izabrane vesti

Kako javljaju kiparski mediji, dva kluba su dogovorili sve detalje transfera i ubrzo nakon toga Ebesilio je krenuo na put ka novoj destinaciji. Veliki uticaj na odluku 26-godišnjeg veziste da krene put Srbije imao je i donedavni kapiten Crvene zvezde Mičel Donald, koji je Ebesiliju rekao samo najlepše stvari o Srbiji i Crvenoj zvezdi. Osimi što su Donald i Ebesilio sunarodnici, oni se poznaju i iz dana u Ajaksu.

Crvena zvezda bi na račun Apoela trebalo da uplati sumu između 600.000 i 650.000 evra na ime obeštećenja. Što je, zapravo, novost u odnosu na prvobitnu informaciju koja je takođe stigla sa Rajskog ostrva, a glasila je da će Ebesilio obući crveno-belu opremu kao slobodan igrač pošto je imao određenih klauzula u ugovoru koje su mu omogućile da izađe iz sporazuma sa Apoelom. Crvena zvezda će ipak morati da iskešira pozamašnu sumu novca za holandskog vezistu, ali bi trebalo da dobije igrača koji će vući sve konce na sredini terena i organizovati igru. 

Ebesilija u Crvenoj zvezdi čeka trogodišnji ugovor vredan ukupno 1.650.000 evra, odnosno 550.000 evra po sezoni. To znači da će Ebesilio stati u red najplaćenijih igrača Crvene zvezde, a po zaradi će biti i pri samom vrhu srpskog šampionata. 

Nakon što je prošao kompletnu Ajaksovu akademiju, Ebesilio je igrao za Metalurg iz Donjecka, potom Gabalu, Mordoviju i Anži, pre nego što je pojačao APOEL iz Nikozije, gde je proveo samo prošlu sezonu.

Foto: Action Images


tagovi

Lorenco EbisilioLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara