Zvezda dobila krv sa mlađom postavom: Čist kataizam na Magikovom jubileju, golčina Kangve (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.04.23. | 20:37

Crveno-beli lako protiv Spartaka – 4:1

Bilo je ponovo manjkavosti u igri, povremeno ozbiljne defanzivne nestabilnosti, ali je Crvena zvezda sa nešto mlađom postavom dobila krv, odigrala sa mnogo više strasti i energije i na kraju prilično lako slavilia protiv Spartaka u 29. kolu Mozzart Bet Superlige. Istorijske knjige će pisati da je Aleksandar Katai postigao 100. gol za srpskog šampiona na Gradskom stadionu, dok će hroničari trenutka istaći da je Kings Kangva na pravi način odmenio Gelora Kangu i golčinom ulepšao još jedan bitan korak na novoj tituli – 4:1.

Mogla je Crvena zvezda da izrešeta Golubove, lako je ulazila u poslednju trećinu terena zahvaljujući brzini Osmana Bukarija, pretila i posle prekida, ali još lakše promašivala. Utakmica solidnog tempa za srpske uslove dobijala je na intenzitetu i zahvaljujući odluci trenera Spartaka Miloša Milanovića da pokuša da igra fudbal. Digli su se Golubovi posle primljenog pogotka, međutim brzina Osmana Bukarija kao i superiornost Kingsa Kangve bili su neki drugi nivo za domaće igrače. Problem Spartaka bila je i rasploženost Aleksandara Kataija. I u stanju hibernacije Zvezdin Magiko se ponovo našalio sa ovom ligom, postigavši u finišu još jedan pogodak. Onako kako to odlikuje majstorima: lopta je posle njegovo slobodnjaka poljubila stativu i potom se ušunjala u mrežu.

Izabrane vesti

Jako bitan detalj: jednu od najboljih utakmica od kada nosi dres Spartaka odigrao je Edmund Ado, posebno u prvom poluvremenu. Lepo je čitao igru Crvene zvezde, iznosio loptu i možda nagovestio da bi mogao da se vrati u formu iz Šerifa. Samim tim bude i pojačanje za Crvenu zvezdu u predsojećoj Ligi šampiona. Istina, imao je početkom nastavka i jednu katastrofalnu grešku.

Kings Kangva je od Gelora Kange dobio ključeve igre Crvene zvezde i apsolutno je ispunio očekivanja. Igrao je jedan od najboljih mečeva od kada je stanovnik Beograda, zaključeno sa bombom koja je definiticvno prelomila meč.

Odlučio se ovog puta trener Crvene zvezde Miloš Milojević da podmladi postavu uvođenjem Kingsa Kangve, mladog ruskog reprezentativca Jegora Pruceva, dok je Marko Rakonjac, posle serije golova, dobio šansu od prvog minuta. Gori odavno Spartaku pod nogama, novi trener Miloš Milanović pokušava da pronađe davno izgubljne pobedničke koordinate na severu Bačke.

Ali i pored toga pokušavao je Spartak da igra visoko, ne čekajući velikog favorita u duplom bloku. Višak prostora na protivničkoj polovini Crvena zvezda je iskoristila u sedmom minutu kada je Osman Bukari protutnjao kao brzi voz pored dvojice štopera domaćih i kaznio Mišu Dubljevića za bespotrebno istrčavanje. Imala je Crvena zvezda savšreno otvaranja, ali je skokom Šimure Spartak vratio meč na početak.

Nije 5000 ljudi na stadionu Spartaka zažalilo što su po vrlo hladnom vremenu došli da gledaju fudbala. Bilo je sadržaja ispred oba gola. Lako je dolazila Crvena zvezda u situaciji da preti odbrani Spartaka, ali su nedostajale bolje reakcije Rakonjca, Pruceva i Osmana Bukarija.

Na drugoj strani Srećković je pravio povremeno probleme Aleksu Vigu, čak je i mladi napadač Hrstić znao da se pobije sa Aleksandrom Dragovićem. Bivši austrijski reprezentativac je pogodio prečku u 22. minutu, u nastavku te akcije iz kornera stvorila se gužva,na kraju je arbitar Nikolić udarace Šimure po licu Erakovića okarakterisao kao penal.

Bio je to trenutak istorije za Aleksandar Kataija.

Meč je odlučen bombom rasploženog Kingsa Kangve. Posle toga viđena je revija promašaja. Rakonjac je bio blizu gola u dva navrata, ali nije imao ni sreće u tim momentima.  Zaslužio je Katai da jubilej zasoli još jednim pogotkom.

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 1:4 (1:2)

/ Šimura 9 - Bukari 7, Katai 22 pen i 83, Kangva 55/

Stadion: Gradski

Gledalaca:

Sudija: Danilo Nikolić

Žuti kartoni: Šimura (Spartak), Vigo, Kangva (Crvena zvezda)

SPARTAK (4-3-3): Dubljanić 5 – Dunđerski 6, Ostojić 5,5, Bogićević 6, Vitorović 5,5 – Ado 6,5 (od 71. Đurasović), Todorovski 6 (od 62. Bureković), Tošeski 6 (od 62. Tumbasević) – Šimura 6,5, Hristić 6, Srećković 6.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan 6,5 – Vigo 6, Eraković 6,5, Dragović 6 (od 65. Leković), Rodić 6,5 (od 73. L. Nikolić) – Mijailović 6,5, Kangva 7,5– Bukari 7, Prucev 6 (od 65. Ivanić), Katai 7,5 – Rakonjac 6 (od 73. Mitrović).

Igrač utakmice: Aleksandar Katai (Crvena zvezda).

MOZZART BET SUPERLIGA, 30. KOLO:

Utorak

Napredak - Mladost Lučani 0:0

Sreda

Partizan - Voždovac 1:0 (1:0)

/Rikardo 5/

Mladost GAT - Kolubara 0:0

Spartak -Crvena zvezda 1:4 (1:2)

/Šimura 9 - Bukari 7, Katai 22 pen i 82, Kangva 53/

Četvrtak

16.00: (1,95) Novi Pazar (3,40) Radnik (4,10)

16.00: (2,20) Radnički 1923 (3,25) Radnički Niš (3,45)

18.00: (4,00) Javor (3,45) Čukarički (1,95)

Petak

17.00: (2,05) TSC (3,45) Vojvodina (3,60)


 


tagovi

Aleksandar KataiKings KangvaMiloš Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara