Dejan Stanković i Seku Sanogo (©MN Press)
Dejan Stanković i Seku Sanogo (©MN Press)

Zvezda hvata zalet za Ludogorec bez reprezentativaca: Sanogo štoper, Popović na golu

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.11.21. | 09:26

Crveno-beli u Inđiji u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde od 13 časova u Inđiji (TV Arena Sport premium 1) kreću u odbranu trofeja Kupa Srbije. Reč je o ranije odloženoj utakmici šesnaestine finala, posle koje će biti kompletiran spisak učesnika naredne faze.

U najavi duela s vodećim timom drugoligaškog karavana, Dejan Stanković je između redova poručio da neće računati na igrače koji su prethodnih dana igrali za reprezentacije. Reč je prvenstveno o Milanu Borjanu, Geloru Kangi, Aleksandru Dragoviću, Milošu Degeneku, Strahinji Erakoviću i Milošu Gordiću.

Izabrane vesti

To znači da će biti rokada u timu, odnosno da će gol čuvati Zoran Popović, a štoperski tandem sa Radovanom Pankovom činiti Seku Sanogo. Neće defanzivnom vezisti iz Obale Slonovače biti prvi put da u Zvezdi nastupa na toj poziciji, briljirao je u Razgradu protiv Ludogoreca.

13.00: (13.0) Inđija (7.50) Crvena zvezda (1.15)

Okršaj sa Inđijom biće zagrevanje upravo za meč sa bugarskim šampionom 25. novembra u Beogradu. Vrlo važnim u borbi za evropsko proleće u Ligi Evrope. U međuvremenu će crveno-beli gostovati i u Lučanima (nedelja, 13.30), čime će zatvoriti seriju od pet utakmica na strani kada je reč o domaćoj sceni, a tokom koje su kiksirali u Surdulici kada ih je Radnik savladao sa 2:1.

Srećom po ekipu sa stadiona Rajko Mitić, i vodeći Partizan okliznuo se u susretu sa novosadskim Proleterom (0:0), pa je zaostatak smanjen na šest bodova, uz meč manje crveno-belih.

Novembarsku pauzu srpski šampion iskoristio je da napuni baterije za finiš 2021. godine, izuzetno važan po dalji tok sezone.

"Imamo utakmice na gotovo tri dana, četvrtak – nedelja – četvrtak, tri fronta, tamo smo gde Crvena zvezda i zaslužuje da bude. Na sva tri fronta je u igri, sa pozitivnim rezultatima od meča sa Inđijom pa do 15. decembra možemo jedan lep put da prođemo, pozitivan put koji Crvena zvezda zaslužuje, a na nama je da ga opravdamo, da budemo mi i da igramo onako kako znamo, dostupno nam je", rekao je Dejan Stanković na konferenciji za medije uoči gostovanja u Inđiji.

Crvena zvezda je prošle sezone, krajem aprila, bila ubedljiva na stadionu zeleno-belih. Slavila je sa 5:1, ali se prethodno namučila sa ekipom Inđije na svom stadionu. Pre godinu i deset dana bilo je 3:2 za crveno-bele na Marakani i to posle preokreta. Pogodak Kataija iz penala doneo je izjednačenje u 74. minutu, a u 85. je Dijego Falčineli pogodio za sva tri boda.

Dešavalo se Crvenoj zvezdi da se oklizne u Kupu Srbije kada se to nije moglo očekivati, poslednji put 2018. u Šapcu. Zbog toga Stanković poziva na oprez protiv ekipe koja predvodi Prvu ligu Srbije sa šest bodova više od novosadske Mladosti, ali je i u padu forme s obzirom na dve utakmice bez pobede (0:0 protiv Loznice i 0:4 protiv Rada).

"Inđija je prva u drugom po kvalitetu takmičenju u Srbiji, imaju dosta pobeda, doživeli su jedan težak poraz na Banjici, ali to je sastavni deo fudbala. Neko ko je tako dobro krenuo sezonu, imao jedan ozbiljan niz pobeda je ekipa za respekt. U Inđiji smo već dosta puta igrali, svesni smo svih poteškoća, veličina, dimenzija terena, tako da znamo sve šta nas čeka, ali ćemo sve uraditi da se mi pitamo", istakao je Zvezdin trener.

********************

KUP SRBIJE - ŠESNAESTINA FINALA

INĐIJA - CRVENA ZVEZDA 13.00 (TV Arena Sport premium 1)

***KVOTE***

Inđija

Sudija: Marko Ivković

Inđija (4-2-3-1): Vukašinović - Ignjatović, N. Đurić, Rađen, Nedeljković - Riznić, Plavšić - Vukajlović, Kukolj, Milosavljev - Žakula.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Popović - Gajić, Pankov, Sanogo, Rodić - Petrović, Krstičić - Falko, Ivanić, Katai - Pavkov.

KUP SRBIJE - ŠESNAESTINA FINALA

Ranije odigrano

Novi Pazar - Budućnost Dobanovci 1:0 (0:0)

Sloga Požega - Rad 0:1 (0:1)

Radnički Niš – Dinamo Vranje 1:0 (0:0)

Lonica - Čukarički 1:0 (1:0)

OFK Bačka - Proleter Novi Sad 3:2 penalima (1:1, 0:1)

Železničar Pančevo - Napredak 0:1 (0:1)

Zlatibor Čajetina - TSC 0:4 (0:2)

Radnički Novi Beograd - Voždovac 2:1 (2:0)

Javor - Mačva 2:1 (2:1)

Vojvodina - GFK Jagodina 5:1 (2:1)

Spartak Subotica - GFK Dubočica 1:1 (1:1) posle penala 4:5

Mladost Lučani - Kolubara 2:3 (0:1

Partizan – Trajal Kruševac 3:0 (1:0)

Metalac – Žarkovo 3:2 (2:1)

Radnik – Radnički 1923 2:0 (2:0)

Četvrtak

13.00: (13.0) Inđija (7.50) Crvena zvezda (1.15)


tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezdaSeku SanogoKup Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara