Luzka Romero (AFP)
Luzka Romero (AFP)

Zvezda je rođena! Dete koje ruši rekorde spasilo Lacio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.11.22. | 22:45

Maloletni tinejdžer prekinuo mučenje Nebeskoplavih i doneo pobedu nad Moncom

Ćiro Imobile je povređen, Lacio nema rezervnog špica, Felipe Anderson je prinudno igrao centarfora i nije uspevao da probije bedem Monce… Mirisalo je na razočarenje za Nebeskoplave samo nekoliko dana posle velike radosti u gradskom derbiju.

A onda je zasijala fudbalska zvezda 17-godišnjeg Luke Romera. Momak koji će za osam dana postati punoletan je ušao na poluvremenu i postigao jedini gol na meču u 69. minutu kojim je doneo minimalan trijumf (1:0) rimskom timu. Luka Romero je večeras postao prvi igrač rođen 2004. godine koji je postigao gol u Seriji A. Drugi najmlađi u istoriji Lacija, posle Alesandra Kaponija koji je imao 17 godina i 129 dana kada je 1936. godine postigao prvi gol u dresu Lacija.

Izabrane vesti

Luka Romero je talenat o kojem se šuška već neko vreme. Argentinac, rođen u Meksiku, ponikao u Španiji iz koje došao u Italiju. Viže nego zanimljiv životni pun… Otac mu je bio fudbaler i igrao za brojne klubove od Argentine, preko Slovenije, Meksika, Ekvadora do Španije gde se skrasio sa porodicom. Igrao je za niželigaške klubove po Balearskim ostrvima, uživao u suncu Maljorke, Ibice i Formentere a tamo je i mladi Luka napravio prve fudbalske korake.

Ponikao je u Maljorki i sa 15 godina i 219 dana ušao u igru protiv Real Madrida. Postao je najmlađi igrač u istoriji španske Primere. U istoriji svih pet najjačih evropskih liga. Španija je počela da bruji o talentu, a poznati agent Fali Ramadani ga je ugrabio pre svih i doveo ga u Lacio za koji je u Seriji A debitovao prošle sezone sa 16 godina. Dobijao je šansu na kašičicu, nekoliko puta ulazio sa klupe ali bez konkretnog učinka.Pominjala se prošlog leta pozajmica ali Lacio nije želeo ni da čuje.

Večeras se Luki Romeru osmehnula sreća. Lacio je bio u velikim problemima kako da probije bedem žilave Monce. Čak su gosti poveli spektkularnom štiklom Andree Petanje posle 13 minuta ali je VAR poništio gol zbog ofsajda. Lacio je imao tek jedan dobar pokušaj za 45 minuta.

Mauricio Sari je na poluvremenu odlučio da baci Romera u vatru. Ove sezone mu je u Seriji A dao šansu još samo u poslednjih pet minuta gradskog derbija protiv Rome. Večeras je rešio da mu ozbiljnije veruje…

Posle dvadesetak minuta na terenu, Romero je uzvratio na poverenje. Nije to bila nikakva majstorija. Otpadak u stilu Pipa Inzagija. Ali se piše kao gol! A Laciju je gol večeras bio preko potreban. Romero je natrčao na odbijenu loptu posle šuta Pedra i sproveo je u mrežu za tonu olakšanja na Olimpiku. Bila ja to praktično jedina velika prilika u Rimu večeras… I od svih na terenu ju je iskoristio 17-godišnji Argentinac.

Dečak je pokazao da je sazreo da igra sa mušakracima. Imao je i do kraja nekih korisnih poteza, iznudio faulove, sačuvao vreme i izrastao u heroja Lacija. A da su očekivanja od ovog momka velika, govori i to šta ga je selektor argentinske A reprezentacije Lionel Skaloni pre šest meseci pozvao na okupljanje u društvo Mesija, Di Marije i ostalih asova. Nije debitovao ali ako ovako nastavi, pitanje je momenta kada će zaigrati za Gaučose.

SERIJA A – 14. KOLO

Utorak

Napoli - Empoli 1:0 (0:0)

/Lozano 69pen/

Specija - Udineze 1:1 (1:1)

/Reka 33 - Lovrić 43/

Kremoneze - Milan 0:0

Sreda

Leče - Atalanta 2:1 (2:1)

/Baskiroto 27, Di Frančesko 29 - Zapata 40/

Sasuolo - Roma 1:1 (0:0)

/Pinamonti 85 - Ejbraham 80/

Fjorentina - Salernitana 2:1 (1:0)

/Bonaventura 15, Jović 77 - Dia 55/

Inter - Bolonja 6:1 (3:1)

/Džeko 26, Dimarko 26, 48, Martinez 42, Čalhanoglu 59p, Gosens 76 - Likojanis 22/

Torino - Sampdorija 2:0 (1:0)

/Radonjić 29, Vlašić 59/

Četvrtak

Verona - Juventus 0:1 (0:0)

/Ken 61/

Lacio - Monca 1:0 (0:0)

/Romero 68/



tagovi

Luka Romero

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara