Ričmond Boaći
Ričmond Boaći

Zvezda sutra prodaje Boaćija za 5.500.000 evra?

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.18. | 15:49

Crveno-beli na dobrom putu da reše goruće finansijske probleme, ponuda je na stolu

Takav epilog je mogao da se nasluti još posle bazičnih priprema u Antaliji, ali sada je definitivno jasno da je najbolji strelac Crvene zvezde Ričmond Boaći blizu velikog transfera kao nikad ranije!

Prema saznanjima MOZZART Sporta, čelnici crveno-belih dobili su jutros zvaničnu ponudu tešku 5.500.000 evra od jednog kineskog kluba. Pomenuta cifra zadovoljila je odgovorne sa “Marakane“, tim pre što bi sa obeštećenjem za Boaćija rešili sve finansijske probleme do juna. I imali mogućnost da redovno servisiraju obaveze prema igračima i stručnom štabu.

Izabrane vesti

Međutim, na “Marakani“ i dalje vagaju da li im je reprezentativac Gane potreban za nastavak šampionske trke i misiju povratka titule u Ljutice Bogdana. Tim pre što je to ultimativni cilj, bez obzira na sjajne rezultate u Evropi.

U projekciji budžeta za narednu godinu uprava Crvene zvezde je sračunala na sigurnu prodaju Ričmonda Boaćija. Međutim, dvomesečna saga o njegovom odlasku u Premijer ligu (mada je i Ren opasno zagrizao), nije se završila hepiendom. Ipak, posle završetka prelaznog roka Zvezdan Terzić je nagovestio da bi crveno-beli mogli da se opare. Jasno je da je ciljao na Kinu, jer prelazni rok u najmnogoljudnijoj zemlji sveta traje do kraja februara. Postojale su priče, a sada je stigla i konkretna ponuda. U Ljutice Bogdana su blizu odluke da je prihvate, ali će sutra još jednom sesti za sto, razmeniti argumente i doneti odluku.

Da je stvar prilično odmakla govori i visine obeštećenja. Klubovi u Kini su za transfere veće od 5.700.000 evra dužni da plaćaju porez na luksuz i dužni su da plaćaju duplu cenu za transfer. Reprezentativac Gane ne bi upao u tu grupu, tako da bi mogao da računa na ozbiljnu godišnju zaradu.

Zbog povrede lista Ričmond Boači je propustio dvomeč protiv moskovskog CSKA. Na “Marakani“ nisu želeli da rizikuju i izlažu ga potencijalnom obnavljanju povrede, baš zbog toga što su očekivali da će dobiti čekani mejl iz Kine. I dočekali su ga.

U jednom trenutku su u Zvezdi verovali da će za Boaćija prihodovati bar 8.000.000 evra. Ipak, i u slučaju da prihvate ponudu iz Kine moći će da kažu kako su sa snažnim centarforom napravili sjajan posao. Prošle sezone Boaći je u crveno-belom dresu postigao 41 gol. Tokom kvalifikacija za Ligu Evrope imao je sjajan učinak i uz Gelora Kangu bio najzaslužniji što su crveno-beli posle deset godina stigli do grupne faze.

Misiju u Beogradu zaključio je golom u 156.večitom derbiju. Još ako popuni kasu Crvene zvezde...

Piše: Darjan NEDELJKOVIĆ
Foto: Star Sport


tagovi

Ričmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara