Milojevićevih startnih 11
Milojevićevih startnih 11

ZVEZDA - TIM ZA CSKA: Srnić - da! Boaći - možda! Ben - ne!

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.02.18. | 08:04

Mišolovka za Gonačarenka je spremna, Nemanja Radonjić bi trebalo da bude mamac

Najbolji strelac tima Ričmond Boaći - možda! Dva zadnja vezna i Nenad Krstičić kao plejmejker -  sigurno! Tvorac gola vrednog evropskog proleća čekanog 26 godina Slavoljub Srnić - vrlo verovatno! Tako bi izgledao kroki crtež mišolovke koju je Vladan Milojević pripremio šefu stručnog štaba CSKA Viktoru Gončarenku!

Iskustvo, kao i opaka navika Moskovljana da strpljivo čekaju greškicu rivala kako bi se transfromisali u ubitačne kontre naterala je Zvezdinog šefa stručnog štaba da se odluči za postavu u kojoj će u tandemu delovati Branko Jovičić i Mičel Donald. Oni bi trebalo da dodatno zaštite odbrambenu četvorku od udara Muse i Vitinja.

Izabrane vesti

Izgled startne postave govori da će Crvena zvezda biti nešto opreznija, ali je srpski vicešampion upravo zahvaljujući defanzivnoj perfekciji stigao do nokaut faze Liga Evrope. A kada nešto dobro funkcioniše - to ne treba menjati.

Pisali smo već o tome da će Vladan Milojević biti na slatkim mukama, odnosno da će jednog od krilnih fudbalera morati da pošalje na klupu. Još postoji dilema, ali izgleda da će pridošlica iz Olimpijakosa Farud Ben prve minute u novom dresu upisati u drugom poluvremenu duela sa CSKA. Nije Vladan Milojević trener koji priznaje minuli rad i vodi se starim zaslugama kao osnovnim parametrom. Međutim, čini se da će Zvezdin strateg nagraditi Slavoljuba Srnića za sjajnu jesen dopunjenu onim golom protiv Kelna, kao i džentlmenski čin produženja ugovora.

Uostalom, i kada je promašivao čiste zicere tihi momak iz Šapca je bio igrač oko koga se nešto dešavalo u Zvezdinoj igri. Bio je jako opasan u generalnoj probi protiv Zenita i kupio sebi status. Da ne govorimo o tome kakv uticaj ima Srnić na defanzivnu igru čitavog tima.

Takođe, Srnić brzinski može da parira adutima Viktora Gončarenka, baš kao i Nemanja Radonjić. Upravo će rođeni Nišlija biti mamac koji bi mogao da smesti Moskovljane u pomenutu mišolovku sa početka teksta. Kroz pozicionu i čvrstu igru Zvezda će tražiti samo jednu ili dve situacije u kojima će Radonjić protrčati pored Fernandeša i napraviti višak.

Srnić i Radonjić će morati da iskrvare makar 60 minuta i onda prepuste mesto Benu. Možda u tom trenutku linije moskovskog tima budu razvučene.

Nadaju se navijači Crvene zvezde da će se do utorak u 18 časova oporaviti Ričmond Boaći, ali sve je izvesnije da će reprezentativac Gane šansu sačekati sa klupe. Uostalom, Aleksandar Pešić je sjajnim brojkama zaslužio da počne jednu veliku utakmicu. Pokazao je da odlično funkcioniše u paketu sa Radonjićem.

Kada je u pitanju odbrana - dilema nije postojala. Dakle, Borjan - Stojković, Savić, Le Talek i Milan Rodić. Oni bi uz pomoć Krstičića i Donalda trebalo da garantuju nulu. Na to bi odmah pristao Vladan Milojević, bez obzira što bi odluka pala u Moskvi.

Piše: Darjan NEDELJKOVIĆ;
Foto: MN Press.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara