Zvezdi je bio prvobitna opcija za desnog beka, a na proleće će igrati u Francuskoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 22:41

Sent Etjen postigao dogovor sa Vitorijom Gimarais oko prelaska Falajea Saka

Zvezdina prvobitna opcija za desnog beka karijeru nastavlja u francuskom Sent Etjenu. Kako javljaju svi dobro upućeni izvori u francuskoj, višestruki šampion ove zemlje postigao je dogovor sa Vitorijom Gimarais, pa će odlični desni bek iz Malija u poslednjim trenucima prelazbnog roka promeniti sredinu.

Iako za sada nema zvaničnih detalja, pojedini portugalski novinari, koji se bave dešavanjima na tržištu pišu da će se najverovatnije raditi o šestomesečnoj pozajmici, uz opciju otkupa od na kraju sezone za 3.000.000 evra.

Izabrane vesti

Prema informacijama koje posedovao Mozzart Sport, srpski šampion je još krajem godine krenuo u pregovore oko Saka, ali je kamen spoticanja predstavljala činjenica da je Vitorija tražila obeštećenje od 2.000.000 evra. Crveno-beli su se potom okrenuli Kristijanu Pičiniju.

Sako je tri i po godine nosio dres Vitorije Gimarais i bio jedan od najvažnijih igrača ekipe sa severa Portugalije. To potvrđuje i činjenica da je ove sezone bip peti po minutaži u portugalskom prvoligašu, zabeležio je 17 nastupa, a do sada je ukupno 117 puta nosio dres Vitorije. Iskusni desni bek je u klub došao još u januaru 2016. godine, pre gotovo šest godina, ali je do jula 2018. nosio dres drugog tima iz Gimaraisa, a potom se izborio za status nezamenjivog prvotimca.

U međuvremenu je postao standardan i u reprezentaciji Malija, za koju je odigrao sva četiri meča na ovogodišnjem Kupu afričkih nacija. Dodatni kvalitet mu je i to što po potrebi može adekvatno da odgovori na mestu štopera, što je upravo i igrao na Kupu nacija.


tagovi

Falaje Sako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara