Zvezdi protiv Napolija sudi tvrdoglavi arbitar sa Mundijala koji je već pucao pod pritiskom Italijana

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.09.18. | 12:08

Jedan od poznatijih evropskih sudija će deliti pravdu na Marakani

Poljski sudija Šimon Marčinjak će deliti pravdu na prvom meču Crvene zvezde u Ligi šampiona. UEFA je danas potvrdila da će Marčinjak biti deo spektakla u utorak veče na stadionu Rajko Mitić.

Pomagaće mu zemljaci Pavel Sokolnicki, Tomaš Listkijevič, Pavel Račkovski i Tomaš Musijal, dok je četvrti sudija Radoslav Siježka.

Izabrane vesti

Maričnjak je jedan od boljihg evropskih sudija sa zavidnim iksutvom u najvećim takmičenjima. Ovog leta je delio pravdu i na na dva meča na Mundijalu u Rusiji. Sudije duele Argentina – Island i Švedska – Nemačka, a mnogi su ga upamtili po spornim situacijama kada nije želeo da konsultuje VAR tehnologiju i verovao je svojim procenama. Oštetio je Argentinu za penal protiv Islanda, a Švedsku za penal i čist crveni karton Nemcima kada je Berg srušen ispred gola Pancera.

Te greške su ga i koštale daljeg prisustva na Mundijalu. Ali UEFA ga je ubrzo nagradila utakmicom Superkupa Evrope između Reala i Atletika. Sudio je i meč plej-ofa za Ligu šampiona između AEK-.a i Videotona u kojem je pokazao po jedan crveni karton obema ekipama.

U Ligi šampiona sudi već pet godina i do sada je u elitnom takmičenju kao glavni sudija delio pravdu na 17 utakmica. Prethodne sezone na četiri, a posebno se pamti revanš duel osmine finala između Totenhema i Juventusa. Posle meča se Totenhemov trener Maurisio Poketino žalio da je Marčinjak pukao pod pritiskom Juventusovih čelnika Anjelija i Nedveda koji su pričali sa njima na poluvremenu posle čega je usledio preokret Italijana.

(FOOT: Action images)


tagovi

Šimon Marčinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara