Zvezdi stigla ponuda iz Kine: Za Bena 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.01.19. | 08:32

Prirodna zamena već spremna

Možda je došlo doba da se još jedan proda. Prihodovala je Crvena zvezda značajan novac na ime transfera Nenada Krstičića u grčki AEK (500.000 evra) i Miloša Degeneka u saudijski Al Hilal (3.600.000), a klupsku kasu bi mogla da obogati sa još 4.000.000 evra ukoliko prihvati ponudu iz Kine za El Fardu Bena.

Na Marakanu je stigla ponuda neimenovanog kluba iz najmnogoljudnije zemlje sveta, a kako navode Večernje novosti čelnici srpskog prvaka su u dilemi da li da podignu rampu i omoguće najboljem strelcu crveno-belih da se otisne na drugi kraj sveta, jer je novac, za prilike u srpskom fudbalu, fantastičan. Isti izvor podseća kako je generalni direktor kluba, Zvezdan Terzić, na prozivci pojasnio da krilni napadač sa spada u grupu igrača (zajedno sa Milanom Borjanom, Markom Marinom i Ričmondom Boaćijem), čiji se transferi neće ni razmatrati do završetka letnjih kvalifikacija, međutim...

Izabrane vesti

Novac u modernom fudbalu igra bitnu, često presudnu ulogu, a 4.000.000 evra predstavljala bi sjajan zamajac Zvezdi u godini definitivne sanacije dugova. S druge strane, ostaje pitanje sportskog motiva, odnosno da li odlazak i trećeg startera iz tima koji je učestvovao u Ligi šampiona može da uzdrma trofejne ambicije ekipe, bez obzira na osetnu bodovnu prednost u odnostu na niški Radnički i Partizan. U slučaju da Ben ode u Kinu, trener Vladan Milojević bi na poziciji desnog krila ostao na Slavoljubu Srniću, Džonatanu Kafuu (doduše, još se traži model rastanka sa Brazilcem), čeka se da se nametne Erik Jirka, opozvan sa pozajmice iz slovačkog Spartaka, dok bi možda najprirodnija zamena za 29-godišnjem El Farduu bio Aleksa Vukanović. Njega je rukovodstvo crveno-belih odavno pikiralo kao pojačanje, poslednjih dana ubrzalo pregovore sa kruševačkim Napretkom, pa bi najbolji strelac Superlige iz prvog dela sezone (12 golova) mogao da završi na Marakani i ekipi donese probojnost po boku i realizatorske sposobnosti.
"Do petka će sve biti poznato. I dalje su u igri Crvena zvezda, Lozana i Kinezi. Ostaje da dogovorim pojedinosti sa Markom Miškovićem i onda definitivno odlučim", pojasnio je, u izjavi Sportskom žurnalu, Aleksa Vukanović.

Lako je pretpostaviti da Azijati nude El Fardu Benu daleko unosiji ugovor nego što ima u Srbiji, pa možda i taj detalj bude odlučujući prilikom odlučivanja. Ben je pre godinu dana došao u Beograd iz Olimpijakosa za samo 500.000 evra, ukoliko se otisne u Kinu Zvezda bi na njemu zaradila osam puta više novca, s tim što bi u kasu mogla da ubaci i koji evro više, pod uslovom da se ispostave tačnim glasine da ga žele i pojedini klubovi iz arapskog sveta. Ako krene nadmetanje sa Kinezima, cena može samo da skače. Za 12 meseci u crveno-belom dresu, reprezentativac Komorskih Ostrva dao je 25 i namestio 11 golova na 42 utakmice.

FOTO: MN Press


tagovi

FK Crvena zvezdaEl Fardu BenZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara