""
""

Zvezdi su dali tri komada, a i danas će da rešetaju!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.09.17. | 09:45

Počinje četvrto kolo na Malti

Ko se seća Florijane još?

Izabrane vesti

Crvena zvezda ju je preskočila u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, dala je crveno-belima tri komada na svom terenu - doduše Beograđani su u goste došli sa tri gola suficita - a ta ista Florijana u petak od 19.00 otvara četvrto kolo malteške Premijer lige okršajem sa Sent Endruzom. Situacija pred ovaj duel je jasna - sve sem ubedljivog keca biće pravo iznenađenje.

Dakle, Florijana je i na utakmici sa Zvezdom pokazala da poseduje solidan napadački arsenal i to nikako ne može da se podvede pod slučajnost. Prošle sezone imala je jedan od najefikasnijih navala, a ove sezone je posle tri kola smestila protivnicima ukupno sedam komada. Samo je Gzira dala jedan više. Inače, Florijana je slavila na pet od šest proteklih duela sa Sent Endruzom i na svakom od tih pet prolazila je i igra 4+.

Detaljnije o Florijani mogli ste da čitate na stranicama MOZZART Sporta pred dvoboje sa Zvezdom, ali ukratko ćemo se podsetiti nekih važnih informacija. Florijana je klub iz istoimenog grada koji se nalazi na istom poluostrvu sa tvrđavom kao prestonica Valeta. Broji nešto više od 2.000 stanovnika i izlazi na more.

Florijana je jedan od najveća tri kluba na Malti, ima 25 titula, samo jednu manje od rekordera Slima. Međutim, poslednja titula je osvojena davne 1993. godine, klub je desetak godina bio u velikim finansijskim problemima. Prošlost im je bila svetla, a sadašnjost im je italijanska. 

 Trener je Đovani Tedesko, najbolji strelac u prošloj sezoni je bio italijanski napadač Mario Fontanela sa 19 golova u 34 meča. Veteran Kjeza (37 godina) je dao 10 golova, a treći Italijan Varela je dao devet prvenstvenih golova. Vezista Stiven Pizani je jedini aktuelni reprezentativac Malte iz Florijane i sa njim je nedavno produžen ugovor, a dugo godina je gol nacionalnog tima čuvao iskusni Džastin Haber koji je prvi golman Florijane. Još nekolicina fudbalera ima iskustvo igranja za italijanske niželigaše.

Posle osvajanja kupa, gazda Gauči je produžio ugovor sa trenerom Tedeskom. Doveden je Noel Nijason, internacionalac iz Gane koji je prošle sezone igrao u drugoj ligi Grčke.

MALTA 1 - ČETVRTO KOLO:

Petak

19.00: (1,45) Florijana (4,30) Sent Endruz (5,30)

Subota

18.00: Naksar Lajons - Lija
18.00: Senglea  - Birkirkara
20.00: Gzira - Hibernijans
20.15: Hamrun - Balzan

Nedelja

18.00: Mosta - Tarksijen
20.00: Slijema - Valeta

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

bet analizakladionicaMaltasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara