Zvezdin tim za finale kupa: Postava iz evropskih utakmica, mala dilema u poslednjoj liniji

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 22:15

Verovatno bez bonusa u prvih 11

Crvena zvezda će sezonu zatvoriti timom iz evropskih utakmica. Bez stega pravila o bonus igračima trener srpskog šampiona Dejan Stanković skoro da nema dileme kada je u pitanju postava koja će imati zadatak da duplu krunu, posle 14 godina, vrati u Ljutice Bogdana. Ne računajući povređenog Filipa Falka i suspendovanog Milana Pavkova, nekadašnji as Lacija i Intera ima sve igrače na rasploganju. I mogućnost da sastavi tim sličan onom koji je igrao dvomeč protiv Milana i ranije prošao grupu u duelima sa Hofenhajmom, Gentom i Liberecom.

Ne bi bilo iznenađenje da duel protiv Partizana Crvena zvezda počne bez ijednog igrača mlađeg od 21 godine. Tada su šansu dobili Veljko Nikolić i Njegoš Petrović, da bi u nastavku ušli vezista Gelor Kanga i napadač Dijego Falčineli, zajedno sa Mirkom Ivanićem kreirali prvi trijumf crveno-belih još od 2019..

Izabrane vesti

Crvena zvezda će, prema poslednjim informacijama, igrati znatno ofanzivnije u odnosu na pomenuti duel. Ispred poslednje linije, kao osigurač, delovaće samo Seku Sanogo. Ispred će biti Gelor Kanga, Mirko Ivanić, te po krilima Aleksandar Katai i El Fardu Ben.

Sa takvom konfiguracijom veznog reda Crvena zvezda je odigrala jedne od najboljih mečeva u sezoni, protiv Libereca i Genta u Beogradu.

Malu dilemu Dejan Stanković ima u poslednjoj liniji. Nije nemoguće da se neprikosnovenom Nemanji Milunoviću u srcu defanzivnog reda pridruži Radovan Pankov. Bivši kapiten Vojvodine je odigrao dva poslednja prvenstvena meča, ali je kiksirao tokom drugog poluvremena susreta sa Metalcem. Iako je oscilirao tokom proleća, Radovan Pankov bi mogao bolje da „legne“ Zvezdinoj odbrani uzimajući u obzir brzinu Filipa Holendera i Lazara Markovića, kao i mogućnost da bivši član Liverpula igra kao centralni napadač. U suprotnom, na štopera će Miloš Degenek.

Na bokovima dileme nema: Milan Rodić i Milan Gajić su provereni tandem. Takođe, i kapiten Milan Borjan se oporavio od pada na leđa tokom sudara sa Metalcem.

Projektovan tim Crvene zvezda u finalu kupa (4-1-4-1): Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Sanogo, Ben, Ivanić, Kanga, Katai – Falčineli.


tagovi

FK Crvena zvezdaFinale Kupa SrbijeFinale kupaDejan StankovićRadovan Pankov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara