©AFP
©AFP

Zvezdina odbrana će morati da pronađe rešenje i za Lajpcigovog "Halanda": Slušaću i učiti da bih bio bolji od njega

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.09.23. | 17:56

"Jedina stvar koja nas donekle čini uporedivim je visina, imamo potpuno drugačiji stil igre. Sviđa mi se kao igrač, ali ne volim ni sa kim da se poredim. Samo želim da budem svoj", kaže Benjamin Šeško

Odbrana Crvene zvezde je u dobroj meri uspela da zaustavi Erlinga Halanda u okršaju na Etihadu, ali to nije bilo dovoljno da bi se izbegao poraz na otvaranju elitnog takmičenja. Ipak, ono što je bilo najvažnije, ekipa Braka Baraha je iz Mančestera odnela pozitivan utisak, koji će pomoći srpskom šampionu da u dobrom raspoloženju dočeka okršaj sa Jang Bojsom 4. oktobar (21.00).

Utakmica sa Švajcarcima bi mogla da bude ključna kada je u pitanju čitavo učešće crveno-belih u grupnoj fazi Lige šampiona, pogotovo što nakon toga sledi "dvomeč" sa Lajpcigom, koji nakon Mančester Sitija važi za najvećeg favorita za prolazak u osminu finala iz grupe G.

Izabrane vesti

Nemački klub u svojim redovima ima igrača od kojeg se mnogo očekuje, a kojeg zbog fizičkog izgleda i dominacije u protivničkom šesnaestercu porede upravo sa Halandom. U pitanju je Slovenac Benjamin Šeško, kojem se predviđa blistava karijera, a koji je letos odbio Mančester junajted da bi se pridružio sastavu Marka Rozea.

"Poredite me igračem koji je spada među najbolje na planeti. Jedina stvar koja nas donekle čini uporedivim je visina, imamo potpuno drugačiji stil igre. Sviđa mi se kao igrač, ali ne volim ni sa kim da se poredim. Samo želim da budem svoj", rekao je Benjamin Šeško.

Da poređenja ipak nisu potpuno na mestu govori, te da samo na prvi pogled ima sličnosti, govori i činjenica da je Norvežanin mnogo brže "prerastao" Salcburg, za koji je u prvoj sezoni postigao 29 utakmica na 27 mečeva, a potom slične stvari uradio i u Dortmundu. Šeško je postigao pet golova i imao tri asistencije u svojoj prvoj sezoni u Austriji. Kada je u pitanju poređenje stilova igre, to tek dolazi do mimoilaženja. Haland je mnogo direktniji i fizički snažniji, dok je Šeško pokretljivijii i mnogo više se oslanja na tehničke kvalitete.

"Takva poređenja (sa Halandom, prim.aut) me motivišu i daju mi energiju. Ne vrši pritisak na mene. Slušaću i učiti da bih bio još bolji od njega. Saigrači u klubu mi kažu da smo Haland i ja veoma slični, posebno kada je u pitanju brznina. Većina mi čak kaže i da sam bolji od njega. Ako pogledate rezultate i statistiku, onda morate reći da je jedan od najboljih. Možda imam neke kvalitete u kojima sam bolji, ali o tome uglavnom pričam sa saigračima na treninzima. Generalno, imamo veoma drugačije stilove igre", dodao je Slovenac.

Šeško je prošle sezone postigao 18 golova u svim takmičenjima za Salcburg, što je predstavljalo jasan znak da je vreme za iskorak i prelazak u Lajpcig za obeštećenje od 24.000.000 evra. Očekivanja su bila ogromna, ali Roze nije žurio sa guranjem u vatru mladog igrača, koji je prvi start ostvario prošlog vikenda u Menhengladbahu.

Letos je veoma bio zainteresovan i pomenuti Junajted, ali se čini da Šeško nije imao ni najmanju dilemu o tome gde će nastaviti karijeru.

"Stvar je u tome što nisam baš bio uključen u takve razgovore. Ali mislim da je bilo blje doći ovamo. Bilo mi je veoma važno da odem na mesto na kom se gaji sličan stil fudbala. Već sam znao šta moram da uradim i nisam morao ponovo da prolazim kroz ceo proces prilagođavanja i učenja".

Premijer liga je naravno atraktivna za svakog igrača, pa tako i za odličnog Slovenca.

"Bilo bi lepo igrati tamo, ali hajde da sesada fokusiramo na trenutno vreme, a za drugo ćemo videti", rekao je Šeško.


tagovi

Benjamin ŠeškoErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara