"Aleks Marić"
"Aleks Marić"

Aleks Marić nastavlja karijeru u Crnoj Gori!

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.09.15. | 21:37

Australijanac će potpisati ugovor sa Budućnošću na godinu dana

Aleks Marić

Podgorička Budućnost dobija veliko pojačanje. Aleks Marić će uskoro zadužiti plavu opremu i pojačati ekipu Budućnosti. Iskusni 30-godišnji centar dolazi u Podgoricu iz Gran Kanarije, a ugovor će potpisati na godinu dana, javlja portal Šansa sport.

Izabrane vesti

Reprezentativac Australije se posle punih pet godina vraća u ABA ligu, a Partizan je bio jedini klub za koji je momak rođen u Sidneju nastupao na ovim prostorima i to u sezoni 2009/2010.

Marić je inače u košarkške vode uplovio sa univerziteta Nebraska, odakle 2008. godine započinje svoju profesionalnu karijeru. Prvi klub mu je bila Granada, a posle Partizana, igrao je još i za Panatinaikos, Lokomotivu Kubanj, Makabi Tel Aviv, Galatasaraj, pa čak i za iranski Bandar Imam.

Što se tiče nacionalnog tima Australije, Marić je kao junior je bio prvak sveta 2003. godine, igrao je za mladu reprezentaciju 2005, a za seniore je nastupao na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2010.godine, kao i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Budućnost je rešila pitanje centra, a sada se traži "četvorka". Prema navodima portala šansasport.com, najbliži plavom dresu je Dehuan Samers. Reč je o 27-godišnjaku koji je 2009. godine izbran kao 35. pik Detroita.

U NBA-u je branio boje Los Anđeles Klipersa i Nju Orleansa. U sezoni 2013-14 je imao sjajnu takmičarsku godinu u dresu Budivljenika sa kojim je tada igrao Evroligu. Zbog nešto slabijih partija u Gran Kanariji "opala" mu je cena, pa tu Podgoričani vide svoju šansu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Gran KanarijaDehuan SamersBudućnost PodgoricaAustralijaAleks Marić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara