Alimpijević: Bilo bi sramota da smo izgubili, bio nam je potreban ovakav šamar!

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.02.18. | 22:11

“Čestitao bih Borcu na sjajnoj sezoni za sada. Treneru Bojiću sve čestitke, klubu Borcu, gradu Čačku, oni to zaslužuju. Ne bi bilo nezasluženo da su nas dobili, veliko poštovanje”

Dušan Alimpijević može da bude zadovoljan prolaskom Crvene zvezde u polufinale Kupa Radivoja Koraća (85:79), ali izgleda može da bude zadovoljan samo sa tim.

Pobedu nad neverovatno dobrim Borcem opisao je kao jednu od najružnijih i najtežih utakmica koje je vodio ove sezone.

Izabrane vesti

I poručio, bez potcenjivanja, da bi bilo sramota za njegov tim da je večeras izgubio.
Čestitao bih Borcu na sjajnoj sezoni za sada. Treneru Bojiću sve čestitke, klubu Borcu, gradu Čačku. Uopšte ne bi bilo nezasluženo da su dobili, a imali smo sreće. To bi bila za nas sramota, stvarno bez potcenivanja, a za njih zaslužena senzacija. Možda su se malo uplašili pobede, opet bez potcenjivanja”, rekao je Alimpijević.

Iznerviralo ga je to što njegovi igrači nisu pogađali otvorene šuteve…
Znao sam da će strancima biti čudno što će ostati  sami. Čudno je to što smo u vrhu po postignutih poena u Evroligi i onda dođemo na utakmicu i promašimo 37 puta. Promena lopte? Pa šta? Radi se samo o jednom uzletu. Nama je bio potreban ovakav šamar. Nama je ovo trebalo. Malo smo predaleko otišli s razmišljanjem. Koncentracija se ne hvata tokom utakmice, već pre utakmice i Kupa. Drago mi je što Borac na izuzetan način reprezentuje KLS ligu. Želim im sve najbolje. Imamo dan odmora. Potrošili smo se mnogo više nego što smo planirali”.

Da li vas je neko od igrača razočarao?
Niko me nije razočarao”.

Da li je Dobrić povređen ili je bila vaša odluka da ga ne uvodite?
Moja odluka. Dobio je šansu da startuje u ekipi Crvene zvezde”.

Da li vam je ovo najteža utakmica koju ste vodili?
Ove sezone najteža utakmica. Mi smo odgovorni zato što je ovo bila jedna od najtežih, jedna od najružnijih utakmica. Imali su pravo da stanu u zonu, da naprave 34 faula. Imali smo izgubljenu utakmicu”.

Branko Lazić je bio kratak i želeo je da pohvali Borac.
Čestitke mojoj ekipi na pobedi, ali možda još veće čestitke Borcu. Za svaki su respekt. Nismo ušli u utakmicu i nismo shvatili to možda ozbiljno. Verovatno zato što mnogi naši igrači prvi put igraju Ku pi ne znaju klubove iz srpske lige. Imali su šansu da nas pobede, ali smo uspeli da pobedimo

Trener Borca Raško Bojić rekao je posle meča da je njegov tim bio na korak od iznenađenja.
"Nije bilo lepo za oko u nekim momentima. Zonskom odbranom smo poremetili napadački ritam Zvezde. Imali smo sedam skokova više u 1. četvrtini. Tek su kasnije uspostavili ravnotežu u skoku. Izgubili su ravnotežu pri šutu, uvukla im se nesigurnost. Imali sm o dva penala za pobedum bili smo na korak od iznenadjenja. Bio je neminovan pad u produžetku. Imali smo manju rotaciju i nismo  mogli da ispariramo. Nadam se da je i televizijski auditorijum imao priliku da vidi tim koji je zasluženo u vrhu takmičenja u kojim se takmiči", rekao je Bojić čiji tim se pokazao izuzetno večeras.

Piše: Strahinja Klisarić


tagovi

Dušan Alimpijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara