Dušan Alimpijević (©Evrokup)
Dušan Alimpijević (©Evrokup)

Alimpijević prvi kandidat za klupu Efesa

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.04.24. | 16:43

Srpski stručnjak ima prednost u odnosu na Ćavija Paskvala i Vasilisa Spanulisa koji se takođe spominju kao kandidati

Promeniće Dušan Alimpijević od naredne sezone klub, ali ne zemlju i grad. Prema informacijama španskog "Encestanda", srpski trener će od naredne sezone preuzeti istanbulski Anadolu Efes. Aktuelni strateg Bešiktaša je prvi kandidat da na klupi slavnog kluba odmeni Hrvata Tomislava Mijatovića koji je ove sezone kao privremeno rešenje preuzeo palicu nakon odlaska Erdema Džana.

Kako španski portal navodi, bivši strateg Crvene zvezde ima prednost u odnosu na druga dva visoko kotirana kandidata. Ćavija Paskvala iz Zenita i Vasilisa Spanulisa koji vodi grčki Peristeri, najviše zbog činjenice da se već četiri godine nalazi u Turskoj najpre kao šef struke Bursaspora, a potom i Bešiktaša sa kojima je pravio odlične rezultate i dobro poznaje tamošnje košarkaške prilike i neprilike.

Izabrane vesti

U aktuelnoj takmičarskoj godini je stigao do polufinala Evrokupa gde je poražen od kasnijeg šampiona, Pariza, dok je u domaćem šampionatu njegova ekipa pozicionirana na trećem mestu. Takođe, sa Bursom je pre tri godine napravio veliku senzaciju ulaskom u finale drugorangiranog evropskog takmičenja gde je poražen od bolonjskog Virtusa.

Sve to navedeno ga kotira nešto više od ostalih kandidata za jednu od najtraženijih klupa u evroligaškom društvu u koje bi Alimpijević mogao da se vrati posle šest godina.




tagovi

KK BešiktašDušan Alimpijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara