Džejson Tejtum (©MN Press)
Džejson Tejtum (©MN Press)

Ameri dogovorili dva pripremna meča za Mundobasket u Abu Dabiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.03.23. | 15:20

Prvi ugovor ove vrste potpisan između SAD i UAE

Pripreme za ovogodišnji Mundobasket počele su sa završetkom kvalifikacija, a sada je kompletan fokus na kraju sledećeg meseca, tačnije 29. aprilu kada će u Kezon Sitiju biti održan žreb na kojem će 32 reprezentacije biti raspoređene u osam grupa.

Srbija isti čeka iz drugog šešira, baš kao i pre četiri godine u Kini, dok će u prvom pored domaćina Filipina biti još Španija, Australija i SAD.

Izabrane vesti

Ameri se nisu proslavili u Pekingu pošto su takmičenje završili na sedmom mestu, a kako se takav rezultat ne bi ponovio kompletan američki Savez ozbiljno je prionuo na posao.

Prema slovu zvaničnog saopštenja, SAD je potpisala ugovor sa Ministarstvom kulture i turizma Abu Dabija gde će košarkaška reprezentacija odigrati dve pripremne utakmice.

Protivnici SAD biće Nemačka i Grčka, a susreti su na programu 18. i 20. avgustas. Nemačka i Grčka će odmeriti snage 19. avgusta.

“Američka košarkaška reprezentacija sa oduševljenjem saopštava saradnju sa Abu Dabijem i ovo će biti prvi put da naša muška selekcija odigra utakmicu u UAE. Očekujemo da će naši igrači i treneri imati nezaboravno iskustvo na i van parketa“, saopštio je generalni direktor Saveza Džim Tuli. “Zahvalni smo reprezentacijama i Savezima Grčke i Nemačke na učešću u u pripremama za Muzndobasket, najteži turnir u košarci“.

Karte će se u prodaji naći na proleće.

“Očekujemo nezaboravno leto u Abu Dabiju, velika je čast što će američka košarkaška reprezentacija biti deo ovog spektakla. Radujemo se da ugostimo sve igrače i navijače iz SAD, Nemačke i Grčke, da ih bodrimo i da svi otkrijemo novo iskustvo“, poručio je Saleh Al Geziri direktor turističkog sektora Abu Dabija.

Mundobasket će se igrati od 25. avgusta do 10. septembra u Filipinima, dok će Indonezija i Japan biti domaćini četiri grupe tokom prvog dela. Druga i nokaut faza igraju se samo u Filipinima.


tagovi

košarkaška reprezentacija SADMundobasket 2023Abu Dabi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara