Aranitović u prodoru (©ABA liga/Cibona/Ivana Dergez)
Aranitović u prodoru (©ABA liga/Cibona/Ivana Dergez)

Aranitovićevo usijanje: Presudio Splitu i pogurao Cibonu ka plej-ofu ABA lige

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 23:06

Četvrti trijumf Zagrepčana na Jadranu

Situacija u Ciboni daleko je od dobre, klub je pred početak sezone bio pred finansijskim kolapsom. Ali, i sa praznom kasom zagrebački klub gura i nadomak je ulaska u zonu plej-ofa u ABA ligi. Prognoze su bile takve da će se boriti za opstanak, a sve su veće šanse da će napasti doigravanje.

Ostao je Aleksandar Aranitović u Zagrebu uprkos tome što je štošta glede Cibonine budućnosti upitno, iako mu je 25 godina, među najiskusnijim je igračima. A, i među najboljim. Mirne duše može se konstatovati: kad ide šut srpskog beka, ide i Cibosima. Rešio je hrvatski derbi na Jadranu, izrekao presudu Splitu i pogurao klub sa dna – 81:74.

Izabrane vesti

Zagrepčani su ostvarili četvrti trijumf u ABA ligi i došli nadomak zone plej-ofa. Pobedom u derbi odlepili su se od Splićana, napravili zalihu u odnosu i na druge klubove koji se bore za opstanak, a za novo slavlje pod Tornjem najzaslužniji je bio Aleksandar Aranitović. Isporučio je 19 poena Žutima, bio najefikasniji akter meča i malo je nedostajalo da u regionalnom takmičenju dosegne svoj ovosezonski rekord.

Čak tri puta utakmice je završavao sa 21 poenom: protiv Borac Mozzarta, Partizan Mozzart Beta i Studentskog centra. U novom slavlju bio je centralna figura, naročito u momentima kada je Cibona stvarala razliku. Pogađao je i sa poludistance i sa velike razdaljine, uhvatio sedma lopti pod obručima, te podelio dve asistencije.

Najveća ispomoć bio mu je Jakov Mustapić. Možda i njabolji trojkaš zagrebačkog kluba nije imao bogzna kakav šuterski dan. Promašio je četiri trojke, ali poslednju je – dao. Pečatirao je trijumf nad timom iz najvećeg dalmatinskog grada, došao do 15 poena, a tri manje dopisao je Tomislav Buljan.

Cibona je dobila bitku u reketu, Split je šutem sa distance parirao domaćini. Poput Zagrepčana imao je devet pogodaka za tri, a prenjačio je Toni Perković. Ubacio je tri i meč okončao sa 13 poena, koliko je imao i Luis Saliven.

ABA LIGA – 11. KOLO:

Četvrtak

Cibona – Split 81:73

/Aranitović 19 – Perković 13/




tagovi

CibonaKK SplitABA ligaAleksandar Aranitović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara