Peteri Koponen (©Reuters)
Peteri Koponen (©Reuters)

Bajern ne računa na Koponena

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.08.20. | 13:55

Posle dve sezone u Minhenu deluje da će Finac promeniti sredinu

Ako je nekom timu u Evropi potreban šuter, Peteri Kopoen je opcija, pošto je minhenski Bajern objavio da Finac nije u planovima kluba za predstojeću sezonu. Bavarci pokušavaju da što pre pronađu soluciju kojom bi raskinuli ugovor sa 32-godišnjakom.

Izabrane vesti

“Ne računamo na Koponena u sezoni koja nas očekuje”, reči su sportskog direktora Danijelea Baezija.

Ova informacija mogla bi da pokrene interesovanje mnogih klubova za jednog od najboljih košarkaša Finske u ovom veku. Koponen je u Bajernu proveo dve sezone, a u minuloj je u domaćem prvenstvu prosečno beležio devet poena, 1,6 skokova, 1,9 asistencija za 19 minuta na parketu uz procenat šuta za tri poena od 51,4 odsto. Kada je reč o Evroligi statistika je nešto slabija, pošto je Finac beležio 6,8 poena, 1,2 skoka i 1,3 asistencije uz 50 odsto šuta van linije 6,75.

Bajern je ovog leta već predstavio šestoricu novih igrača među kojima su Vejd Boldvin, Malkom Tomas, Dždžuan Džonson, Džejlen Rejnolds, Nik Vajler Bab i Robin Amajz. Trojica od pomenute šestorice, odnosno Boldvin, Amajz i Vajler Bab igraju na istoj poziciju kao Koponen pa je jasno da je finski košarkaš višak u ekipi Andree Trinkijerija.


 

 


tagovi

Peteri Koponen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara