Nikolas Laprovitola (©Starsport)
Nikolas Laprovitola (©Starsport)

Barsa izgubila prva dva El Klasika, u treći ulazi bez jednog od glavnih igrača: Laprovitola van stroja

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.10.23. | 15:02

Argentinac povredio primicač, propušta derbi u Madridu

Praznik košarke u Evroligi. Nakon sudara večitih rivala srpske košarke (18.30), u 5. kolu Evrolige danas će se sastati i Real Madrid i Barselona (20.45). Biće to čak treći El Klasiko od starta sezone, Kraljevski klub je dobio prva dva, a šanse su mu naprasno porasle i pred treći.

Naime, Rođer Grimau neće imati na raspolaganju jednog od ključnih igrača, pošto je Nikolas Laprovitila povredio primicač i neće biti sa ekipom u Vizink centru, saopšteno je iz kluba. Kako se navodi, u zavisnosti od progresa njegovog oporavka biće procenjeno kada će moći da se vrati na parket i da li će biti u stanju da pomogne timu u mečevima koji slede posle gostovanja u glavnom gradu Španije.

Izabrane vesti

Laprovitola je bez dileme pokretačka snaga katalonskog kluba u napadu, što potvrđuju i brojke: 13,8 poena i 6,8 asistencija u Evroligi, 11,5 poena i tri završna dodavanja u španskom prvenstvu.

---------------

Granica za poene Tomaša Satoranskog u Mozzartu - 7,5

Granica za poene Rokasa Jokubaitisa u Mozzartu - 6,5

---------------

Jasno je da će njegova povreda biti veliki hendikep pred okršaj jedinih neporaženih timova od početka sezone u Evroligi (4-0). Čini se da bi Real mogao da zadrži tu titulu i posle pete runde, a pritom je dobio i svih 12 zvaničnih mečeva od starta takmičarske godine (Superkup, ACB liga i Evroliga), savladao i Dalas Maverikse u prijateljskoj utakmici.

U odsustvu argentinskog virtuoza veći teret će morati da ponesu Tomaš Satoranski i Rokas Jokubaitis, a ostaje da se vidi da li veća uloga čeka i Darija Brizuelu.



tagovi

KK BarselonaNikolas Laprovitola

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara