Svetislav Pešić
Svetislav Pešić

Barsa otima četvrto mesto

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.03.19. | 12:43

Efes u Istanbulu dočekuje Katalonce u direktnom okršaju za prednost domaćeg terena u četvrtfinalu

Prštaće na Bosforu. Važan duel biće odigran u Istanbulu, gde će u Sinan Erdenu Efesa voditi borbu sa Barselonom za prednost domaćeg parketa pred start plej-of serije. Trenutno su oba rivala poravnata na tabeli sa po 15 pobeda iz 24 utakmice, ali je prvi meč u Španiji Blaugrana dobila sa velikih 15 razlike.

Želeće tim koji predvodi Svetislav Pešić da nastavi dobru seriju rezultata u kojoj se nalazi u poslednjih par nedelja. Deluje da je tesan poraz protiv Mursije u španskom prvenstvu prethodnog vikenda došao u pravo vreme da prodrma igrače, tako da će večeras sigurno pružiti daleko bolju partiju.

Izabrane vesti

Daleko od toga da ih u Istanbulu očekuje lak posao, jer je Efes vezao neverovatnih 13 pobeda na svom parketu i poslednji poraz je doživeo protiv ljutog Barseloninog rivala, Real Madrida još sredinom decembra prošle godine. Tim koji predvodi Ergin Ataman je u prethodnom kolu turskog prvenstva nakon produžetaka uspeo da slomi ekipu Fenerbahčea, tako da pun samopouzdanja dolazi na večerašnji duel.

Naš proslavljeni stručnjak smatra da ova utakmica ne treba da se odvaja od bilo koje druge i da tim mora ući u svaku od njih maksimalno motivisan i spreman da odgovori izazovu.
Svaki meč je bitan – imamo još tri kod kuće i tri na strani do kraja regularnog dela sezone. Naš cilj je da obezbedimo plej-of i ne želimo da razmišljamo mnogo o tome šta bi moglo da se desi u budućnosti. Trenutno je bitno da se dobro pripremimo za Efes, jer su oni tim koji igra konstatno dobro tokom čitave sezone“, izjavio je Svetislav Pešić u najavi ovog meča.

Njegov kolega iz suprotnog tabora, Ergin Ataman takođe poštuje rezultate i igru koje u poslednje vreme prikazuje tim iz Katalonije.
Barselona ima fantastičan tim sa dosta zvezda i sjajno igraju u poslednjih par nedelja. Imamo identičan broj pobeda i pobedili su u prvom ovosezonskom meču. Želećemo da im se osvetimo večeras pred svojim navijačima“.

CSKA iz Moskve juri pobedu kojom bi prišao na svega jedan trijumf od Fenerbahčea koji je sinoć doživeo debakl u Madridu od ekipe Reala. Moskovljani se generalno nalaze u dobroj formi, naročito na svom parketu gde imaju samo jedan poraz ove sezone.

Prvi duel u Milanu je takođe dobila ruska ekipa, pa Olimpiji neće biti nimalo lako. Uz to, Italijani dolaze u Moskvu oslabljeni, jer Gudaitis sigurno neće nastupiti večeras.

Nikita Kurbanov iz redova tima iz Moskve najavljuje žestoku borbu i atraktivnu utakmicu večeras.
Olimpija je fantastičan tim i sjajan protivnik. Igraju možda i najofanzivniju košarku u čitavoj Evroligi i postižu dosta poena. Napravili smo dosta promena u odnosu na naš prvi susret, ali sve u suštini ostaje isto. Bitno je samo da ispratimo naš stil i ostvarimo dogovor iz svlačionice“.

Za kraj, Baskonija traži pobedu protiv ekipe Himkija iz Moskve. Pogled na njihove međusobne susrete ne bi nam otkrio puno oko toga ko bi mogao da bude favorit na ovom meču, jer u poslednjih pet duela španski tim ima tri pobede, a Himki dve. Prvi ovosezonski duel u Rusiji pripao je Špancima koji traže pobedu kojom bi ponovo pobegli devetoplasiranom timu za jedan korak ispred.

Baskonija je ovog vikenda u španskom prvenstvu bila neverovatno efikasna i zabeležila je ubedljivu pobedu protiv Unikahe rezultatom 112:95. Sa druge strane, Himki je uspeo da iznenadi CSKA iz Moskve nakon produžetaka, tako da oba tima u dobrom raspoloženju ulaze u večerašnji susret.

Velimir Perasović se boji da bi Šved mogao da predstavlja problem po njegovu ekipu.
Himki je tim koji dosta trči i igra u tranziciji. Igraju sa dosta samopoudanja, što ume da predstavlja problem za protivnika. Šved je njihov najvažniji igrač i može da pogodi iz bilo koje pozicije. Smatram ipak da ćemo uspeti da prelomimo meč u svoju korist“.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 18:30 8963 EVRL Efes - Barcelona ki 2 2,55
Ukupna kvota2,55

EVROLIGA – 25. KOLO

Četvrtak
Darušafaka - Panatinaikos 67:91
/Daglas 14 - Papapetru 18/

Žalgiris - Gran Kanarija 98:64
/Ulanovas 18 - Erikson 13/

Bajern - Makabi Tel Aviv 70:77
/Vilijams 17, Jović, Dangubić 9, Lučić 2  - Vilbekin 19/

Real Madrid - Fenerbahče 101:86
/Rendolf 21 - Slukas 15/

Petak
18.00: (1,17) CSKA Moskva (20,00) Olimpija Milano (5,50)

18.30: (1,60) Anadolu Efes (14,5) Barselona (2,55)
19.00: (3,50) Budućnost (16,0) Olimpijakos (1,35)
20.30: (1,30) Baskonija (16,0) Himki (3,90)

PišeSrđan TODOROVIĆ
FotoMN Press


tagovi

sportsko klađenjeEvroligaSvetislav PešićKK BarselonaAnadolu EfesKK CSKA MoskvaArmaniBaskonijaKK Himki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara