Budućnost bi da u Podgorici iznenadi još jednog velikana

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.03.19. | 12:19

Olimpijakos dolazi u Moraču željan da prekine seriju od pet uzastopnih poraza u Evroligi

Druga polovina mečeva 25. kola Evrolige je na programu večeras, a na osnovu rezultata koje smo imali priliku da vidimo sinoć, sasvim je sigurno da nas očekuje velika borba za plasman u Top 8. Makabi, Panatinaikos, pa i Žalgiris su juče dobili svoje utakmice i nagovestili da se do poslednjeg kola neće predavati u ovom Evroligaškom ratu za plasman u plej-of fazu. Danas je došao red da vidimo da li Olimpijakos, Baskonija i Olimpija iz Milana mogu da odgovore izazovu i ostvare nove pobede.

Veoma zanimljivo bi moglo da bude u Podgorici. Budućnost se već oprostila od borbe za plasman u plej-of, ali to nikako ne znači da će tim Jasmina Repeše preostale utakmice odigrati bez volje i želje za pobedom. Pre starta sezone, mnogi su predviđali da Đetiće neće uspeti da zabeleže niti jednu pobedu u elitnom društvu, ali su Podgoričani vrlo brzo demantovali javnost, pa su u Morači padali brojni velikani evropske košarke - CSKA iz Moskve, Real Madrid, Barselona i Baskonija. Pokušaće Budućnost da na ovaj spisak doda još jednog, ali Olimpijakos sigurno neće biti lak zalogaj.

Izabrane vesti

Prvi duel ove sezone dobio je tim iz Pireja, pošto je predvođen Zekom Ledejom uspeo da slomi Budućnost u Dvorani mira i prijateljstva rezultatom 92:70. Dublji pogled u košarkaške knjige kaže da su se ova dva rivala već sastajala ranije u Evroligi, tačno na kraju prethodnog milenijuma. Budućnost je tada slavila protiv velikana u Podgorici (82:70). Tada je za tim iz glavnog grada Crne Gore nastupao Dejan Radonjić, sadašnji trener Bajerna iz Minhena.

Olimpijakos ne zna za pobedu u Evroligi još od 17. januara i duela sa Himkijem iz Moskve, dok je Budućnost poslednji trijumf u elitnom društvu ostvarila samo osam dana kasnije protiv Gran Kanarije. Ne može nijedan od ova dva tima da se pohvali blistavom formom.

Trener Budućnosti, Jasmin Repeša, smatra da je ova utakmica važna za oba tima i da bi uz pomoć domaće publike, njegov tim mogao da dođe do nove pobede.
Igramo protiv tima koji je pre sezone projktovan kao jedan od favorita za osvajanje Evrolige. Imaju širinu u rosteru, tako da očekujem veoma tešku utakmicu. Olimpijakos dolazi na naš parket nakon serije od nekoliko poraza, tako da bi im pobeda u ovom meču dosta značila. Smatram da će nam igranje pred domaćom publikom uliti dodatno samopouzdanje koje je neophodno kako bismo uspeli da pariramo večerašnjem rivalu. Ne smemo da pravimo glupe greške, moramo biti pametni“, rekao je Repeša.

Proslavljeni stručnjak i trener Olimpijakosa, Dejvid Blat poziva na oprez, jer zna da su u Morači padali brojni favoriti. Ne želi da njegov tim doživi sličnu sudbinu.
Kao prvo, treba nam pobeda. Znamo da je Budućnost opasna na svom parketu, da su dobili timove kao što su CSKA iz Moskve i Real iz Madrida. Bez sumnje, biće to jedan veoma izazovan i težak meč za nas. Moramo da budemo spremni na sve, jer je tim Budućnosti dosta toga menjao u poslednjih nekoliko meseci i uopšte ne govorimo o istom timu koji smo lako dobili na svom parketu na startu Evrolige“.

Bivši igrač Partizana, koji sada nosi crveno-beli dres tima iz Pireja, Najdžel Vilijams-Gos, smatra da će večeras koncentracija biti jedan od važnijih faktora.
Preostalo je samo šest utakmica, tako da moramo da budemo veoma skoncentrisani i završimo sezonu u dobroj formi. Odbrana će biti ključ i ukoliko sve dobro iskontrolišemo, mogli bismo da dođemo do važne pobede“, ocenio je Vilijams-Gos.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 19:00 8964 EVRL Buducnost - Olympiakos h 1 (+6.5) 1,90
Ukupna kvota1,90

EVROLIGA – 25. KOLO

Četvrtak
Darušafaka - Panatinaikos 67:91
/Daglas 14 - Papapetru 18/

Žalgiris - Gran Kanarija 98:64
/Ulanovas 18 - Erikson 13/

Bajern - Makabi Tel Aviv 70:77
/Vilijams 17, Jović, Dangubić 9, Lučić 2  - Vilbekin 19/

Real Madrid - Fenerbahče 101:86
/Rendolf 21 - Slukas 15/

Petak
18.00: (1,17) CSKA Moskva (20,00) Olimpija Milano (5,50)

18.30: (1,60) Anadolu Efes (14,5) Barselona (2,55)
19.00: (3,50) Budućnost (16,0) Olimpijakos (1,35)
20.30: (1,30) Baskonija (16,0) Himki (3,90)

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


tagovi

KK Budućnost PodgoricaKK Olimpijakossportsko klađenjeNajdžel Vilijams GosJasmin Repeša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara