Foto: Star sport
Foto: Star sport

Baskonija zadržala kapitena do 2029.

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.03.24. | 13:08

Tadas Sedekerskis potpisao novi ugovor

U Baskoniji vredno rade. Kapiten i litvanski internacionalac Tadas Sedekerskis ostaje u Vitoriji do 2029. godine. Španski klub je danas zvanično obavestio javnost da je krilni igrač potpisao petogodišnji ugovor sa izlaznom klauzulom za NBA ligu.

Šuška se da je nekoliko NBA timova zainteresovano za njegove usluge, ali kada je Evroliga u pitanju, Sedekerskis očigledno vidi sebe samo u Baskoniji kod Duška Ivanovića. Ove sezone u elitnom takmičenju postiže u proseku 9,8 poena uz sedam skokova što je drugi najbolji učinak u Evroligi kada su skokovi u pitanju.

Izabrane vesti

U pitanju je igrač koji je imao i zapaženu ulogu u nacionalnom timu Litvanije na prethodnom Mundobasketu, a očigledno sada se dobra forma prebacila i na klupski nivo gde se ustalio u rotaciji Baskonije, a ima i ulogu kapitena.

Momak rođen 1998. godine je počeo sa košarkom u malo poznatom klubu Neringa 2012. godine. Ubrzo ga je Baskonija prepoznala i uzela već 2013. Međutim sve do 2020. godine je bio na pozajmicama, kako u Španiji, tako i u Litvaniji. Nosio je dres Neptunasa do 2020. godine posle čega se ustalio u Baskoniji sa kojom već ima titulu


tagovi

Tadas Sedekerskis

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara