Kemba Voker (©AFP)
Kemba Voker (©AFP)

Bivša NBA zvezda kod Obradovića? Kemba Voker na radaru Kneževa

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 13:17

Monako navodno zainteresovan za iskusnog američkog plejmejkera

Obelodanio je Monako da je produžio ugovor sa Donatasom Motiejunasom i tako završio još jedan važan posao pred narednu sezonu. Ipak, izgleda da nije stavio tačku na prelazni rok i da bi najveća pojačanja tek mogla da uslede.

Naime, kako prenosi izraelski novinar Moše Barda sa portala ONE, Monako je zainteresovan za bivšeg plejmejkera Šarlota, Bostona, Njujorka i Dalasa - Kembu Vokera.

Izabrane vesti

Dovodio se četvorostruki Ol-star igrač u vezu sa evropskim timovima prošle sezone. Konkretno sa Olimpijom Milano, ali je Etore Mesina na kraju potvrdio da iskusni bek neće pojačati njegovu ekipu.

S ozbirom da od januara nema klub, sasvim je logično da ozbiljno razmisli o Evropi, ako je još voljan da igra košarku na visokom nivou. Nema sumnje da bi imao šta da ponudi i najboljim timovima sa Starog kontinenta.

Voker iza sebe ima 750 nastupa u NBA, uz prosek od 19,3 poena, 5,3 asistencije i 3,8 skokova. Pritom je u poslednje dve sezone značajno pokvario brojke.

Jedan je od najistaknutijih igrača u istoriji Šarlota, ali i univerziteta Konektikat, gde je svlačionicu i teren delio i sa novim košarkašem Crvene zvezde, Šabazom Nejpirom.

Četiri puta je učestvovao na Ol-star mečevima, jednom bio uvršten u treću petorku NBA, a osvojio je i NCAA titulu pre 12 godina.

Što se tiče Monaka, dobro je popunjen na svim pozicijama, ali igrač poput Vokera bi mogao da donese dodatni kvalitet. Kneževi su ovog leta doveli Terija Tarpija, Petra Kornelija i Mama Žetea, dok je Čima Moneke otišao u Baskoniju, a ugovor je istakao Jakubi Utari, ali se očekuje da kapiten dobije novu saradnju. Saša Obradović ostaje za kormilom ekipe, nakon što je Monaku prošle godine doneo istorijsku titulu u Francuskoj, a osvojio i Kup Francuske, domogao se trećeg mesta na Fajnal foru Evrolige.


tagovi

KK MonakoKemba VokerKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara