Bomba iz Istanbula: Darušafaka napušta Evrokup zbog meča u Beogradu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.05.20. | 12:18

I seli se u FIBA Ligu šampiona...

Istanbul je na nogama, Darušafaka planira da napusti Evrokup i Evroliginu porodicu i preseli se u FIBA Ligu šampiona!

Turskom kruži priča da je Uprava nekadašnjeg osvajača Evrokupa već donela ovu odluku i započela pregovore sa Fibom oko transfera u njihovo takmičenje.

Izabrane vesti

Prema informacijama sa Bosfora, razlog ovakvog radikalnog poteza Darušafake je odluka da se odlučujući meč TOP 16 faze protiv Virtusa odigra u Beogradu i istanbulskom sastavu tako uskrati prednost domaćeg terena. Zbog činjenice da Turska nije želela da pušta putnike iz Italije u svoju zemlju jer je u to vreme na "čizmi" počela da besni pandemija COVID-19, čelnici Evrolige brzo su presekli i doneli odluku da se Beogradu dodeli domaćinstvo, bez prisustva publike. Ovu informaciju potpisuje specijalizovani košarkaški portal TrendBasket.

Velika se prašina tada digla, a kada je Virtus trijumfovao i tako obezbedio plasman u nokaut fazu Evrokupa iz Darušafake su se javno žalili kako su prevareni i kako im je oduzeto pravo da na svom terenu jure plasman u narednu rundu takmičenja. Darušafaka je čak želela da se utakmica odigra u Berlinu, gde bi ponovo imala prednost zbog velikog broja turskih državljana u toj zemlji, ali Evroliga to nije želela da prihvati i odredila je beogradsku Štark Arenu za poprište tog susreta.

Sada izgleda FIBA ima celu situaciju u svojim rukama. Ako ponudi dovoljno konkretne uslove, Darušafaka će biti najveći klub evropskog kontinenta koji će napraviti ovu vrstu transfera! Darušafaka je Evrokup osvojila 2018. godine, a čak je jedno vreme za naslovnog sponzora imala kompaniju Doguš, svojevremeno jednog od najvećih finansijera Evrolige...

Da li je na pomolu raskol u Evroligi? 

Foto: ©Shutterstock


tagovi

DarušafakaEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara