Andrej Žakelj (©Star Sport)
Andrej Žakelj (©Star Sport)

Budućnost deklasirana na Kanarskim ostrvima, branilac Evrokupa ubacio 15 trojki

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 23:22

Nije se moglo više sa 17 izgubljenih lopti i manje od 22 odsto za tri...

U danu kada je Budućnost čekalo najteže gostovanje u grupnoj fazi, a i verovatno celom Evrokupu, u Podgorici je aplauzima dočekan potpis Jogija Ferela koji će predstavljati veliko pojačanje za Andreja Žakelja i svlačionicu, ipak moraće odmah da pokaže zašto je tu kako bi pomogao Budućnosti da se izbori za prolaz u narednu fazu Evrokupa.

Šampion Crne Gore deklasiran je na Kanarskim ostrvima od branioca titule u Evrokupu. Gran Kanarija je još jednim odličnim timskim izdanjem vezala i devetu pobedu u grupnoj fazi i definitivno istakla najozbiljniju kandidaturu za osvajanje još jednog pehara u drugorazrednom evropskom takmičenju – 97:70 (28:23, 21:21, 26:10, 22:16).

Izabrane vesti

Podgoričani su se dobro držali nešto više od poluvremena, a kada su kole počela da idu nizbrdo, propala su u ambis. Kobna je bila treća deonica u kojoj je napad Budućnosti prosto stao i ništa Žakeljevi igrači nisu mogli da urade kako bi stali na put lošoj seriji odluka u napadu i grešaka u odbrani. Gran Kanarija je ovaj deo utakmice dobila rezultatom 26:10, pa je razlika sa tri odjednom skočila na 21 poen, koliko je distanca iznosila uoči poslednjih deset minuta (75:54). Do kraja se samo iščekivao konačni ishod i sa koliko će razlika Gran Kanarija da dobije, nekoliko puta je došla i na 30 poena, što samo potvrđuje koliko je ekipa Jake Lakoviča u dobroj formi i ritmu uprkos svim promenama koje su se desile proteklog leta.

Gran Kanarija je imala četvoricu dvocifrenih u svojim redovima. Silven Landsberg je ubacio 18 poena (4/7 za tri), uz četiri asistencije, Nikolas Brusino je imao 10 poena, pet završnih dodavanja, dva skoka i šest iznuđenih faulova za indeks 20. Isti broj poena ubacio je i Pjer Pelos, dok je Endrju Albisi dopisao 11 poena. Marvin Džons jedini je bio raspoložen za dvoboj sa favorizovanim rivalom. Ubacio je 22 poena, uz tri ukradene lopte i bio je jedini dvocifren u svom timu. Marko Jagodić Kuridža proveo je na terenu dvadeset jedan i po minut i za to vreme ubacio četiri poena, uz dva skoka, te po jednu asistenciju i ukraden posed.

Gosti nisu mogli da očekuju više od večerašnje utakmice sa 17 izgubljenih lopti – jednom više od ukupnog broja asistencija – i manje od 22 odsto sa distance (5/23), pogotovo kada se uzme da je Gran Kanarija pogodila 15 dalekometnih hitaca uz 44 odsto preciznosti! Lakovičevi igrači podelili su 28 asistencija, a na 11 izgubljenih došlo je 10 ukradenih lopti.



tagovi

EvrokupKK Budućnost PodgoricaGran Kanarija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara