Vladimir Jovanović, Nenad Čanak, Petar Mijović i Porfirio Fisak (Foto: MN Press; Starsport; fiba.basketball)
Vladimir Jovanović, Nenad Čanak, Petar Mijović i Porfirio Fisak (Foto: MN Press; Starsport; fiba.basketball)

Budućnost sprema remont, Džikića bi mogli da naslede Vlade Jovanović ili Nenad Čanak

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.06.22. | 17:52

U igri i bivši trener Podgoričana Petar Mijović, kao i španski stručnjak Porfirio Fisak

Aleksandar Džikić je po drugi put napustio redove podgoričke Budućnosti. To je sinoć i zvanično potvrđeno od strane kluba. Vijesti prenose da su četiri kandidata u igri za upražnjeno mesto na klupi, kao i da će novi trener imati pune ruke posla jer su samo dva igrača vezana ugovorom za šampiona Crne Gore.

Kako se navodi, Zvezdan Mitrović i Duško Ivanović nisu realne opcije u ovom trenutku, a od crnogorskih stručnjaka slobodan je još samo Petar Mijović, koji je predvodio Plave u prvom delu prošle sezone. Za mesto na klupi Budućnosti vezuju se i dva srpska stručnjaka: Nenad Čanak i Vladimir Jovanović, dok španski mediji tvrde da se podgoričkom klubu ponudio doskorašnji šef struke Gran Kanarije Porfirio Fisak.

Izabrane vesti

Čanak je imao istorijsku sezonu sa Lijetkabelisom u Litvaniji. Izbacio je Žalgiris u polufinalu plej-ofa i prvi put u istoriji ga sprečio da se bori za trofej. Nije potom imao snage da se domogne prvog pehara, pošto je Ritas slavio u finalu (4:1 u seriji).

On je po dolasku u Panevežis novembra 2018. godine potpisao dvogodišnji ugovor, koji je produžio u maju 2020. na još godinu dana. Kupio je poverenje uprave na još jednu sezonu minulog leta i ispisao istoriju, pa mu ističe aktuelna saradnja sa klubom.

Što se tiče Jovanovića, on se posle dve godine rastaje sa Megom Mozzart. To je potvrdio i na konferenciji za medije posle poraza od Crvene zvezde u polufinalu Superlige Srbije. Na njegovo mesto bi prema saznanjima Mozzart Sporta trebalo da dođe Marko Barać.

Kada su u pitanju ostali kandidati koje Vijesti navode, Mijović je bez kluba od kako je u martu napustio mađarski Atomeromu. Dugo je radio u Budućnosti, najpre u mlađim kategorijama, pa potom i kao asistent. Kratko je bio i prelazno rešenje na klupi, a od oktobra 2019. godine i šef struke sve dok ga u januaru prošle godine nije zamenio Dejan Milojević. Sezonu na izmaku počeo je u Šlonsku iz Vroclava, u kojem se ipak nije dugo zadržao.

Španski strateg Porfirio Fisak ima veliko trenersko iskustvo. Radio je u brojnim klubovima u domovini, predvodio i reprezentaciju Senegala sa kojom je pre pet godina osvojio bronzu na Afrobasketu. Minule dve sezone proveo je na klupi Gran Kanarije, koju je nedavno napustio. Očekuje se da ga na Kanarima nasledi Jaka Lakovič.

Ko god da dobije poverenje uprave Budućnosti, moraće dobro da zasuče rukave. Podgoričani imaju samo dvojicu igrača vezanih ugovorima - Igora Drobnjaka i Edina Atića.

Kendrik Peri je već pojačao Unihaku, Džastin Kobs odlazi posle tri sezone, a Vijesti napominju da je pitanje da li će u klubu ostati Danilo Nikolić, Petar Popović, Zoran Nikolić, kao i da li će kapiten Suad Šehović preću među funkcionere. Neizvesna je i sudbina srpskog reprezentativca Marka Jagodića Kuridže u klubu.


tagovi

Aleksandar DžikićVladimir JovanovićNenad ČanakPorfirio FisakPetar MijovićKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara