""
""

Čačanima ne ide bez Protića, Crnokosa slavila kraj Morave

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.04.14. | 21:30

Tim iz Kosjerića savladao Borac MOZZART Sport – 80:72

Košarkaši Crnokose savladali su Borac MOZZART Sport (80:72) u sred Čačka i stigli do prvog trijumfa u Superligi. U pobedničkom sastavu istakli su se Papić (20), Janjušević (19) i Vujošević (18), dok je kod domaćih bolji od ostalih bio Pešaković sa 22 poena. Gosti su pogodili 11 trojki iz 22 pokušaja, a domaćin ostao na svega četiri trojke. Slaba je uteha za domaćina što je utakmicu odigrao bez jednog od najboljih igrača Nemanje Protića.

Izabrane vesti

Ovim rezultatom, ekipa iz Kosjerića zabeležila je prvu pobedu u elitnom društvu, dok je Borac MOZZART Sport četvrtim porazom ostao na dnu tabele i u narednom kolu ide na noge Mega Vizuri.

Tokom prve četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu, a najveću prednost od četiri poena imali su domaći košarkaši. U devetom minutu susreta kod rezultata 14:17, trener Čačana, Raško Bojić, zatražio je prvi minut odmora. I pored trojke Pešakovića finiš prvog kvartala pripao je gostima, ali su ipak na prvi mini odmor otišli sa poenom viška jer je Albijanić posle ofanzivnog skoka upisao dvojku (20:21). 

Sredinom drugog kvartala trener domaćih bio je prinuđen da zatraži drugi tajm-aut pošto je Crnokosa napravila seriju sa kojom je ostvarila suficit od osam poena, 24:32. Trojkom Papića Crnokosa je prvi put povela sa dvocifrenom razlikom (26:37), da bi dvojkom uzvratio Cvetković. Pri rezultatu 32:39 gosti su zatražili minut odmora. U finišu prvog poluvremena Janjušević je prvo imao ofanzivni skok, a zatim je pogodio za tri poena, za najveću prednost Crnokose i konačan rezultat posle prvih 20 minuta igre, 32:45.

U prvom poluvremenu dvocifreni kod Crnokose bili su Janjušević (15) i Papić (11), a kod Borac Mozzart Sporta, Maravić je uknjižio  14 poena. Crnokosa je postigla sedam trojki iz 13 pokušaja, a domaćin je dao samo jednu uz sedam promašaja. Gosti su bili bolji u skokovima i asistencijama.

Drugo poluvreme otvorio je dvojkom Cvetković i umanjio prednost gostiju. Igrači Crnokose su dosta grešili početkom treće četvrtine, ali to domaći igrači nisu iskoristili da bi umanjili deficit. Taman kad su sveli minus ispod deset poena Papić je pogodio novu trojku za rezultat, 40:52. Pred kraj trećeg kvartala, Albijanić je pogodio za dva poena, a potom blokadom osvojio loptu i bio precizan sa linije slobodnih bacanja. Čačani su sveli deficit na šest poena (46:52), ali je Vujošević uzvratio novom trojkom Crnokose. Potom su proradili Pešaković i Dumić za tri poena, Pešaković je imao polovičan učinak sa linije slobodnih bacanja i Crnokosa je sa sedam poena viška ušla u poslednju četvrtinu, 53:60.

Početkom poslednje deonice prednost Crnokose se, za trenutak, istopila na svega pet poena (57:62). Ubrzo su gosti ponovo imali dvocifrenu razliku. Stevović je pogodio trojku, Pešaković je dao dva plus jedan poen i u poslednjih pet minuta Borac Mozzart Sport je ušao sa minusom od šest poena, 66:72. Ipak, gosti su uzvratili svojim najjačim oružjem, trojkom Vujoševića. U poslednja dva minuta utakmice Crnokosa je ušla sa suficitom od devet poena. Potom je Pešaković ubacio dva slobodna bacanja, ali je Stevović promašio za tri poena kod rezultata, 70:76. Janjušević je u dva navrata bio precizan sa linije slobodnih bacanja i tako stavio tačku na pobedu Crnokose, 72:80.

-------------------------------------------------------

Borac Mozzart Sport - Crnokosa  72:80 (20:21, 12:24, 21:15, 19:20)
Dvorana Borca
Gledalaca 1500
ŽSudije: Juras, Obrknežević, Milovanović

Borac Mozzart Sport: Avramović, Mitrović, Gavrilović, Maravić 14, Marelja, Stevović 7, Dumić 7, Pešaković 22, Albijanić 14 , Cvetković 8, Jovančević, Radović.

Crnokosa: Janjušević 19, Vujošević 18, Pavlović, Papić 20, Milošević 5, Petronijević, Radić 5, Stanimirović, Đorđević, Rondović 4, Stanojević 5, Ognjenović 4.

Tekst i foto: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbetcom)


tagovi

SrbijakošarkaCrnokosaBorac MOZZART Sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara