Derik Vajt (AFP)
Derik Vajt (AFP)

Čistka u Bostonu: Otišli Šreder i još šestorica, stigao Popov miljenik, vratio se Tajs

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.02.22. | 21:19

Seltiksi poslovali sa Orlandom, San Antonijem i Hjustonom

Poslednje veče rezervisano za trejdove u NBA ligi ove sezone je bilo uzbudljivo i u Bostonu. Čak sedmorica košarkaša su napustili Seltikse među kojima je najzvučnije ime nemački plejmejker Denis Šreder.

Seltiksi su prvo obavili trejd sa Orlandom u koji su poslali Pi Džeja Doužera i Bol Bola koji su pre manje od mesec dana došli u klub prilikom trejda iz Denvera koji je uključivao i San Antonio Sparse. A večeras su opet poslovali sa San Antonijem.

Izabrane vesti

U Teksas su poslali dvojicu rezervista Džoša Ričardsona i Romea Lengfroda koji nisu imali bitne uloge u timu u zamenu za Derika Vajta koji je važio za jednog od miljenika Grega Popovića i bio je član startne petorke, treći strelac i treći po minutaži u ekipi. Dolazak Vajta će Seltiksima pojačati sjajnu spoljnu liniju uz tandem Džejlen BraunMarkus Smart.

Vajt će u Bostonu zameniti nemačkog plemjmejkera Denisa Šredera koji je trejdovan u Hjuston u zamenu za Danijela Tajsa koji se posle nepunh godinu dana vraća u Boston u kojem je proveo prve tri i po sezone u NBA ligi i beležio dobre partije. Pored Šredera, Seltiksi su u Hjuston poslali još Bruna Fernanda koji je imao mizernu minutažu i turskog centra Enesa Kantera kojeg su Rokitsi odmah posle toga otpustili i on je slobodan agent.

Trejd su večeras obavili i Vašington i Šarlot. Hornetsi su doveli odličnog centra Montrezla Herela u zamenu za Iša Smita i Vernona Kerija koji su imali epizodne uloge ove sezone. Pored Herela, prestonicu je napustio i rezervni plejmejker Aron Holidej koji je prešao i Finiks. A u Arizonu se posle pola godine vratio i krilni centar Tori Kreg koji je stigao iz Indijane u zamenu za mladog Džejlena Smita koji je imao minornu ulogu.


tagovi

Bol BolBoston SeltiksFiniks SansSan Antonio SparsDenis ŠrederEnes KanterDanijel Tajs

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara