"Filip Čović"
"Filip Čović"

Čović: Prvo kolo odlučuje ko će u plej-of

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.05.16. | 14:33

Metalac ili FMP?

Filip ČovićDerbi meč prvog kola košarkaške Superlige odigraće se u Valjevu gde će ABA ligaš Metalac dočekati najbolji tim iz KLS lige Srbije FMP. Kapiten, najbolji i najiskusniji  igrač tima iz Železnika Filip Čović ističe da će već prva utakmica odlučivati ko će iz “A” grupe izboriti plasman u plej-of.
Duel u Valjevu će odlučivati ko će uz Zvezdu u plej-of. Očekujem interesantnu utakmicu, specifičnu jer je  iza nas pauza od preko mesec i po dana. Teško će biti za oba sastava”, kaže za naš portal Čović.

Tokom pauze ste igrali prijateljske utakmice kojima ste pokušali da zadržite takmičarski ritam?
Igrali smo više puta protiv Borca iz Čačka, sa Megom, Partizanom… Pokušavali smo da nadoknadimo izostanak zvaničnih utakmica. Videćemo koliko smo u tome uspeli”.

Izabrane vesti

Ko je favorit u nedeljnom duelu?
Kroz ABA ligu Metalac se pokazao kao dobar kolektiv. Dodatno su se pojačali, pa će biti još bolji, ali i oni su imali još dužu pauzu, videćemo”.

Vi ste predvodili mladu ekipu FMP-a do titule u KLS ligi Srbije?
Ja sam samo najstariji, najiskusniji igrač. I mi smo igrali kao tim. Sad smo postavili novi cilj, to je ulazak u plej-of i trudićemo se da ga ostvarimo”.

Kome dajete najveće šanse za osvajanje srpske titule?
Zvezda je imala napornu sezonu, još su igrači umorni, videćemo kako će odigrati u grupi. Mega Leks će dobiti mnogo sa pojačanjima i sa  povratkom povređenih igrača. Partizan je na kraju Jadranske lige ušao u punu formu i njima pauza stvarno nije prijala. Zvezda je favorit, ali dobre šanse imaju Partizan i Mega. Naš cilj je da budemo drugi u grupi, da dobijemo dodatne utakmice jer će se igrati i za treće mesto”, zaključio je Filip Čović.

Utakmica Metalac - FMP igra se u nedelju od 19 sati.

Piše: Đurđe Mečanin;
Foto: MN Press.


tagovi

Metalac ValjevoKošarkaška SuperligaFMPFilip Čović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara