"Bogdanović i Lipovij"
"Bogdanović i Lipovij"

Nemilosrdni Bogdanović uništio nemoćnu Zvezdu!

Vreme čitanja: 5min | pon. 16.06.14. | 22:03

As crno-belih ubacio 33 poena, 11 u poslednjoj deonici, u pobedi rezultatom 82:62...

Bogdanović i LipovijPartizan se vratio! Tačnije, aktuelnog šampiona u život je vratio neverovatni Bogdan Bogdanović, koji je još jednom odigrao blistavu partiju, u potpunosti samleo Crvenu zvezdu i re-brejkom doneo izjednačenje u finalnoj seriji - 82:62.

Mladi as crno-belih meč je završio sa 33 poena, pet asistencija i četiri skoka i bio je apsolutno nerešiva enigma za izuzetno lošu ekipu Dejana Radonjića.

Izabrane vesti

Gosti  iz Humske daleko bolje su počeli utakmicu. Na krilima razigranog tandema Bogdanović – Gagić crno-beli su već krajem prve deonice imali dvocifrenu prednost (15:5). A, onog trenutka kada je i Bertans zaigrao Partizan je eksplodirao. Aktuelni šampion imao je u jednom trenutku i 18 poena viška (33:15), a dok je aktuelni šampion sipao sa svih pozicija, u igri domaćeg tima bio je vidljiv i osetan izostanak Demarkusa Nelsona.

Zvezda je na sve načine pokušavala da se vrati u igru, tokom treće deonice je uspela na kratko da konsoliduje redove i zaostatak umanji na svega pet poena (44:49), ali...

Napad u kojem je Lazić zaradio ličnu, a Katić tehničku grešku bio je možda i preloman u meču. Jer, od tog momenta Parni valjak je opet imao dvocifrenu prednost, a rezultatski višak do kraja utakmice nije ispuštao...

Pored Bogdanovića dobro je odigrao Gagić, koji je ubacio 18 poena, a 14 je dodao Bertans. Na drugoj strani Blažič je uknjižio 19 poena, Dženkins 17, a Katić 15...

Pročitajte kako je išao kompletan tok meča...

------------------------------------------------

POČELO JE!!!

20.01 - Prvi napad na utakmici ima ekipa Partizana. 

4. minut - Posle nekoliko uvodnih minuta, bolju igru prikazali su gosti. Zahvaljujući dobroj igri vrlo raspoloženog Bogdanovića crno-beli imaju šest poena prednosti (2:8), dok crveno-belima izostankom Demarkusa Nelsona izuzetno škripi u napadu. Imaju već tri izgubljene lopte.

8. minut - Ni nekoliko rotacija koje je napravio Dejan Radonjić nisu urodile plodom. Crveno-beli i dalje igraju neorganizovano u napadu, potpuno zbunjeno i bez ideje. Što gosti koriste maksimalno. Bogdanović zadaje velike muke odbrani Zvezde, a iz drugog plana konstantno vreba i Đorđe Gagić, koji je sa penala doneo i prvu dvocifrenu prednost svom timu - 5:15.

9. minut - Domaćin ozbiljno posustaje, a triling Bogdanović - Gagić - Bertans rešeta sa svih strana! Posle novih promašaja, prvo Simonovića van linije 6.75, potom i Katića ispod koša Bertans je ispalio dva hica i Partizan doveo u ozbiljnu prednost - 9:22.

Dženkins i Tepić

KRAJ PRVE ČETVRTINE!! 

Posle deset minuta igre Partizan ima više nego solidnu prednost (23:11), a ekipu predvode Bogdanović i Gagić sa po sedam poena, dok je Bertans ubacio pet. Za razliku od prvog meča, crveno-beli imaju daleko lošiji šut iz igre (2/10 za dva, 1/7 za tri), a interesantno oba tima imaju po četiri ofanzivna skoka. Najbolji strelac kod Zvezde je Dženkins sa pet poena.

11. minut - Iako je Katić otvorio četvrtinu poenima iz vrlo teške pozicije, Bertans i Bogdanović ne dozvoljavaju rivalu da uradi bilo šta ozbiljnije. U napadu Zvezdi i dalje ne ide, odbrana je takođe loša, a igrači Partizana očigledno imaju veliku želju za osvetom...

14. minut - Aktuelni šampion napravio je seriju 8:0 kojoj je kumovao vrlo raspoloženi Bogdanović, a koju je samo na kratko prekinuo Jaka Blažič. Jer, već u sledećem napadu Gagić je atraktivnim zakucavanjem naterao navijače da potpuno polude.

15. minut - Posle novih poena Jake Blažiča Zvezda je uspela da odbrani napad, a potom je Raško Katić naterao Gagića da napravi treću ličnu, što je ozbiljan problem za goste iz Humske - 19:35.

16. minut - Katić i Blažič uspevaju da umanje zaostatak, koji i dalje iznosi ogromnih 14. razlike.

18. minut - svoje prve minute u derbijima ubeležio je i mladi košarkaš Partizana Vanja Marinković (17), koji vodi veliku borbu sa Dženkinsom.

20. minut - Ekipa Dejana Radonjića poslednjih nekoliko minuta igra zonu 2-3, koja za sada donosi rezultat. Crveno-beli laganim ritmom tope prednost Partizana (29:39), ali i dalje ima ozbiljnih problema u organizaciji napada. 

Blažič

POLUVREME!!!

U nešto slabije intenzitetu igre dva tima završila su prvo poluvreme. Zvezda je zonskom odbranom uspela da se približi na deset poena zaostatka, što u nastavku utakmice garantuje veliku borbu. Obe ekipe imaju očajan šut za tri poena (1/10 Zvezda, 1/12 Partizan). S tim što domaćin ima čak devet izgubljenih lopti i pet promašenih bacanja (10/15). Dženkins i Blažič su ubacili po devet poena, dok na drugoj strani Bogdanović ima 15, a Gagić deset. 

U pauzi između dva dela igre, navijači oba tima napravili su veliki nered. I jedni i drugi su ubacivali petarde na parket, a onog trenutka kada su igrači Partizana došli bliže košu Zvezde usledio je pravi haos. Na teren su poletele petarde, upaljači, čaše s vodom (...), a trener Vujošević je potom s namerom prošao tik pored dela tribina gde su smeštene domaće pristalice, što je izazvalo negodovanje.

23. minut - Tenzije su ponovo porasle na terenu. Igrači oba tima igraju dosta grubo, a zbog vrlo velike sparine u dvorani i jedni i drugi teško vode loptu. Partizan trenutno vodi sa 45:31. 

27. minut - Posle monstruoznog zakucavanja Lovernja, Zvezda je odgvorila sa dva brza koša. Prvo je Dženkins ubacio trojku, da bi Simonović ubacio jedan jako težak poen za 42:49 i prvi jednocifreni zaostatak još od 8. minuta meča. 

28. minut - Crveno-beli ušli su u opasni ritam - Katić je kompletirao seriju 6:0 kojoj je Zvezda prišla na samo pet poena zaostatka (44:49). Ipak, posle nepunog minuta Lazić je napravio faul, a Katić zaradio tehničku zbog rasprave sa sudijom. Bertans je bio precizan sa linije penala, pa je Partizan ponovo došao do deset poena viška (44:54).

 

KRAJ TREĆE ČETVRTINE!!!

I pored nešto bolje igre u trećoj deonici, crveno-beli nisu uspeli da je materijalizuju. A najveći krivac za to bio je Bogdanović, koji je za 30 minuta igre ubacio 22 poena. 

32. minut - Trenutak kada Dženkins postiže trojku na startu poslednjeg perioda - najava žestoke borbe do kraja. Crveno-beli su ponovo na -5 (55:60).

33. minut - Stvari počinju lagano da se zakuvavaju. Zvezda je novim poenima Dženkinsa došla na samo tri poena zaostatka (57:60). 

34. minut - Taman kada se činilo da će tim sa Malog Kalemegdana potpuno anulirati zaostatak, na scenu je izašao Bogdanović. As crno-belih prvo je ubacio trojku iz teške pozicije, a potom i novi, još teži šut za 66:57. 

38. minut - Pošto su dva tima razmenila po trojku, povredu skočnog zgloba doživeo je, tačnije obnovio je Ivan Radenović. U međuvremenu Katić je zaradio petu ličnu grešku i tako dodatno desetkovao ekipu.

KRAJ!!!

------------------------------------------------

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 62:82

Dvorana: Pionir
Gledalaca: 4.000
Sudije: Milija Vojinović, Vladimir Jevtović, Saša Maričić

CRVENA ZVEZDA: Rebić -, Mitrović -, Lazić 5, Blažič 19, Simonović 2, Marjanović 2, Radenović 2, Katić 15, Stojanović -, Dženkins 17, Lipovij -, Dragićević -.

PARTIZAN: Tepić 2, Aranitović -, Lovernj 6, Marinković -, Dalo 4, Bogdanović 33, Gagić 18, Musli -, Andrić 3, Bezbradica 2, Bertans 14, Šalić -.

------------------------------------------------

(FOTO: MN Press, Star Sport, MOZZART Sport)

 


tagovi

Srbijaplej-ofFK PartizanKošarkaška SuperligafinaleFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara