Bili Beron (Zenit) Foto: Shutterstock
Bili Beron (Zenit) Foto: Shutterstock

CSKA se uzda u tradiciju, Zenit bi da je prekine

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.01.21. | 14:43

Moskovljani favoriti u Saratovu, a ekipa Ćavija Paskvala u Talinu

CSKA i Zenit koji se nalaze na liderskoj i četvrtoj poziciji u Evroligi samouvereno drže prva dva mesta u VTB ligi, s tim da je ekipa iz Sankt Peterburga na vrhu (10-1), a tim iz Moskve odmah iza nje (9-2). Bar na papiru imaće lak posao danas u regionalnom takmičenju.

Moskovljani će biti gosti Saratovu (16.00) koji u meč ulazi sa šeste pozicije i posle pobede nad Kalevom (87:61) kojom je prekinuo niz od tri poraza. Ipak, taj ubedljiv trijumf ne bi trebalo da preplaši četu Dimitrisa Itudisa, odnosno CSKA koji je u ovom veku samo jednom izgubio od današnjeg rivala i to kod kuće (104:107), 2015. godine, kada utakmica nije imala nikakav takmičarski značaj jer je Armija već imala obezbeđeno prvo mesto u plej-ofu, dok Saratov s trijumfom nije mogao da se probije do pete, ali ni s porazom da sklizne na sedmu poziciju.

Izabrane vesti

Na drugoj strani, Zenit će gostovati pomenutom Kalevu koji se samo sa jednom pobedom davi na dnu tabele sa Jenisejom, dok ekipa Ćavija Paskvala u VTB ligi ima samo jedan poraz i to u Krasnodaru od Lokomtive (96:81) sada već "davnog" 13. decembra.

Ipak, Zenit je sa oprezom otputovao u Estoniju, a razlog nije samo naporan raspored, već i činjenica da u VTB ligi ima negativan skor sa Kalevom (2-3), uz to da je kraj oba prethodna dva meča u Talinu dočekao pognute glave.

VTB LIGA

16.00: (7,50) Saratov (23,0) CSKA (1,10)

18.00: (13,0) Kalev (30,0) Zenit (1,02)




tagovi

VTB ligaKK CSKA MoskvaKK ZenitAvtodor Saratov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara