Darušafakina lekcija Feneru: Topi se Đorđevićeva prednost u Turskoj

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.01.22. | 20:20

Neefikasna partijaskupo koštala domaćina (61:79)

Drugi put ove sezone Fenerbahče je pretrpeo poraz u prvenstvu, a nakon oktobarskog slavlja Burse (84:73), bolji od izabranika Aleksandra Đorđevića bili su košarkaši Darušafake (79:61).

Domaina je u duelu sa glavnim konkurentom skupo koštala neefikasnost i skroman procenat šuta (40%) naročito za tri poena s obzirom da su igrači Fenera pogodili četiri od 18 šuteva van linije 6,75. Sa drugew strane Darušafaka je pružila fenomenalnu partiju i prekinula crnu seriju u međusobnm duelima s obzirom na to da renomiranog rivala nije pobedila od 2017. godine, odnosno u poslednjih 12 međusobnih duela.

Izabrane vesti

Nagoveštaj raspleta donela je već prva deonica u kojoj su gosti uspeli da razoružaju rivala, svedu ga na 12 poena i sa plus devet dočekaju druu deonicu. Upravo naredni period bio je jedini u kojem je Fenerbahče demonstrirao igru koja ga krasi u domaćem šampionatu ove sezone.

Istanbulski gigant uspeo je čak i da na trenutak stekne pola koša prednosti, ali je potom u potpunosti stao u ofanzivi što je prouzrokovalo ubedljiv poraz.

Đorđevićevom timu nedovoljan je bio odličan učinak Dišona Pjera koji je uz 17 poena zabeležio i devet skokova, a uz njega je jedini dvocifreni učinak imao Polonara. U redovima gostiju najefikasniji je bio Kaupejn sa 15 poena, dok su po tri manje postigli Buti, Mekaluh i Pinero. Srpski košarkaš Marko Gudurić je u redovima domaćina dao doprinos sa devet poena uz po dva skoka i asistencije.



tagovi

KK FenerbahčeDarušafakaAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara