Džordan Lojd i Kemba Voker (©Printskrin)
Džordan Lojd i Kemba Voker (©Printskrin)

Debi u Evroligi o kakvom je sanjao: Kemba Voker spreman za duel sa Zvezdom u Areni?

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 13:28

Konačno trenira punim intenzitetom i mogao bi da zaigra u Beogradu…

Izgleda da je kucnuo čas da Kemba Voker debituje u Evroligi, i to na “divljem” mestu o kome je sanjao – u beogradskoj Areni!

Američki plejmejker je zbog povrede kolena propustio premijeru sa Valensijom u La Fonteti – Monako poražen u tom meču – neće biti u sastavu ni za večerašnji duel sa Virtusom iz Bolonje, ali bi mogao za meč trećeg kola sa Crvenom zvezdom.

Izabrane vesti

Basketnews piše da Kemba Voker konačno trenira punim intenzitetom, ulazi u kontakt, priključen je treninzima pet na pet i naredne sedmice bi trebalo da se predstavi na evropskoj košarkaškoj sceni. U Monaku nisu žurili sa njegovim povratkom, do skora je isključivo igrao jedan na jedan ili dva na dva, ali ga je Saša Obradović od utorka priključio timskim treninzima.

Zbog problema sa kolenom je van terena još od početka januara, poslednji meč za Dalas Maverikse odigrao je protiv Boston Seltiksa, a sva je prilika debitovaće na mestu koje je jedan od razloga zbog kojih je preleteo Atlantik.

“To je nešto što zaista želim da doživim”, prokomentarisao je Kemba Voker pre početka sezone u Evroligi za Eurohoops to što će biti u prilici da dva puta zaigra u Areni protiv večitih rivala i dodao:

“Čuo sam divne stvari o različitim sredinama, takođe i koliko su pojedina mesta ‘divlja’. To je ono što najviše volim u ovoj igri i to predstavlja jednu od najvećih razlika između evropske košarke i NBA”.

Šabaz Nejpir je uticao na Kembu Vokera, doprineo je tome da prelomi i dođe u Evropu. Zajedno su pohađali univerzitet Konektikat, a u sredu od 20.00 bi na terenu mogli da budu suparnici.

Amerikanca je dugo mučila povreda, ona je sada prošlost, a ukoliko se Saša Obradović ipak odluči da ga za duel sa crveno-belima ostavi van protokola, šansu da debituje imaće već kroz koji dan. Monako posle gostovanja u Beogradu dočekuje berlinsku Albu.



tagovi

EvroligaKK MonakoKK Crvena zvezdaKemba Voker

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara