Luka Dončić (Foto: ©fiba.basketball)
Luka Dončić (Foto: ©fiba.basketball)

Dončić otkrio da je igrao povređen na Mundobasketu: Igraću i kvalifikacije za Olimpijske igre, samo da budem zdrav

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 20:40

Odigrao je svih osam utakmica, provodio 32,2 minuta u proseku na parketu

Nije uspeo Luka Dončić da donese Sloveniji medalju ni ovog leta. Borio se koliko je mogao, ali nije mogao da sruši Kanadu u četvrtfinalu Mundobasketa. Na kraju će morati da se zadovolji sedmim mestom, koje je obezbeđeno trijumfom nad Italijom u razigravanju.

Prosečno je NBA as beležio 27 poena, 7,1 skok i 6,1 asistenciju, a odigrao je svih osam mečeva, provodio po 32,2 minuta u proseku na parketu - sve to povređen. Tako makar Luka tvrdi.

Izabrane vesti

Izjavio je još tokom priprema, kada je imao problema nakon utakmice sa Grčkom, da vuče problem još iz prethodne sezone.

"Stara povreda je u pitanju, pravila mi je probleme i u NBA. Napravili smo snimak na magnetnoj rezonanci, sve je u redu. Nije se pogoršalo stanje", istakao je Luka.

Nije ga to sprečilo da odigra maksimalno angažovano. Trpeo je udarce na gotovo svakom duelu. Posebno se žalio da je bio izudaran u susretu sa Kanadom. Naravno, rasekotine po rukama su standardno bile tu, zadobio ih je nakon duela sa protivnicima, ali nije ga to ništa usporilo.

Nakon poraza od Litvanije, utakmice na kojoj je odigra 38 minuta, i pred okršaj sa Italijom u borbi za sedmo mesto na Svetskom prvenstvu, otkrio je da ga je noga mučila.

"Ne znam šta da kažem. Nije u redu. U isto vreme, moram da se spremim za još jednu utakmicu, a onda i za čitavu sezonu u NBA".

Ostaje da se vidi da li će biti posledica zbog izlaganja velikim naporima uprkos povredi, ali Luka tvrdi da će reprezentaciji biti na raspolaganju dok god ga zdravlje služi.

"Igraću bez ozbira na sve, čak i u kvalifikacijama za Olimpijske igre, samo da budem zdrav", poentirao je Luka Dončić.



tagovi

Luka Dončićkošarkaška reprezentacija SlovenijeMundobasket 2023Dalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara