Drama u Grupi I: Crna Gora dobila Letoniju, tri ekipe sa skorom 5-4

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.11.18. | 20:49

Bojan Dubljević i Derek Nidam vodili Sokolove do trijumfa u Rigi

Kako stvari stoje, Grupa I u evropskim kvalifikacijama za Mundobasket biće jedna od najdramatičnijih u poslednje tri utakmice.

Slovenija više nema čemu da se nada, Turska i Španija će se juriti za prvo mesto, dok će Crna Gora, Letonija i Ukrajina voditi bitku do poslednjeg daha za poslednju vizu za Daleki istok! Sokolovi su ozbiljno zakomplikovali situaciju na tabeli posle ogromnog trijumfa na gostovanju Letoniji u Rigi i to rezultatom 84:75!

Izabrane vesti

Selektor Zvezdan Mitrović može da bude prezadovoljan što je večeras na raspolaganju imao igrače poput Bojana Dubljevića i Dereka Nidama, jer upravo su oni Crnoj Gori podarili važan brejk. Najbolji igrač Crne Gore meč je završio s čak 22 poena i tri skoka, dok ga je naturalizovani Amerikanac, sada član Monaka ispratio sa 19 koševa. Veliku rolu iz drugog plana imao je Blagota Sekulić. On je sa klupe doneo 15 poena i devet skokova, čime je nadoknadio loš šuterski dan Nikole Ivanovića. Plejmejker Budućnosti jeste ubacio devet poena, ali je iz igre pogodio samo dva šuta iz deset pokušaja (1/7 za tri).

Crna Gora je otpor borbenog domaćina slomila sredinom poslednje četvrtine. Posle vođstva Letonije rezultatom 67:66, Crna Gora je za kratko vreme nanizala sedam poena i otišla na šest poena viška, što se na kraju ispostavilo kao nedostižna razlika. Jako važnu trojku pogodio je Nemanja Đurišić na 135 sekundi pre kraja, čime je Crna Gora odbila i poslednji veliki nalet rivala. Nikola Ivanović je nešto kasnije sa dva realizovana penala zaključio pobedu.

Letoniju šut sa distance nije služio (7/21), što je na već postojeću problematiku skraćene rotacije samo doprinelo lakšoj pobedi gostiju. Martins Mejers je sa Bojanom Dubljevićem vodio ozbiljnu bitku na parketu, a centar Jeniseja je utakmicu završio s 27 poena. Kaspars Berzinš je ubacio 13, a Rihards Lomaž 10 poena, uz sedam asistencija i šest izgubljenih lopti.

Crnu Goru do kraja čeka utakmica sa Turskom u Podgorici, pa prelomno gostovanje Ukrajini i sudar s Letonijom u poslednjem kolu. Letonija će pre Crne Gore imati put u Sloveniju i sudar sa Španijom kod kuće, dok će Ukrajina prvo ići na noge Furiji, a posle Crne Gore ide u Sloveniju.

FIBA KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET - GRUPA I

Turska - Španija 71:67
/Erden 16 - Brizuela 18/

Ukrajina – Slovenija 82:54
/Kobec 13 – Hrovat 13/

Letonija – Crna Gora 75:84
/Mejers 27 – Dubljević 22/

Foto: FIBA basketball


tagovi

košarkaška reprezentacija Crne GoreBojan DubljevićDerek NidamMundobasket 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara