Predrag Drobnjak (© MN Press)
Predrag Drobnjak (© MN Press)

Drobnjak već spreman za Mundobasket: Nemci vrebaju iz senke, egzotika na startu najzanimljivija

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.08.23. | 17:10

Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije nema nameru da propusti utakmice Mundobasketa koji počinje 25. avgusta

Brojimo sitno do početka Mundobasket. Sve je bliži 25. avgust, a ljubitelji košarke se već polako spremaju da gledaju mečeve koji počinju od ranog jutra po našem vremenu. Među njima je i proslavljeni Predrag Drobnjak, nekadašnji reprezentativac koji je za Mozzart Sport analizira sve ono što nas očekuje u Manili, Džakarti i Okinavi.

Izabrane vesti

"Pravo da vam kažem, jedva čekam da krenu utakmice. Potrudiću se baš sve da ih pogledam. Naročito mi je zanimljiv ovaj prvi krug kada egzotika bude igrala. Meni je posebno zanimljivo da gledam ove manje poznate reprezentacije da vidim da li će tu biti nekih iznenađenja, da li će neki novi igrač iskočiti. Tako da za početak, posebno ću pratiti Dominikanu, Zelenortsa ostrva, Južni Sudan, a posle toga pažnja ide na ove poznate", počinje Drobnjak razgovor za Mozzart Sport.

Na pitanje šta bi tu moglo da se vidi, kao ima momentalno spreman odgovor.

"Ima tu igrača i kvaliteta, pa pogledajte samo Karla Entonija Taunsa, Edija Tavaresa, Angola, Sudan.. sigurno svi imaju nešto zanimljivo spremno. Tu leži čar na samom startu Mundobasketa. Očekujem neka iznenađenja, a i ako ih ne bude, svakako je zanimljivo pratiti. Zamislite samo da je su na primer i Bahami prošli na Mundobasket pa da ih gledamo sa Badijem Hildom i Deandreom Ejtonom."

Ako će oni biti zanimljivi za praćenje na samom startu, teško je da možemo da očekujemo da pomenute selekcije mogu da se umešaju u borbu za medalje.

"Vi novinari volite da pišete da Amerikanci nisu jaki samo zato što nema Lebrona Džejmsa, Stefa Karija ili Kevina Durenta. Oni su strašna ekipa, ne vidi bilo koga ko će moći da im isparira za zlatnu medalju. Igraju čvrsto, neverovatne su atlete, svi trče, igraju sa niskim postavama, svako svakoga može da čuva, uz to su i mladi i glavni. Oni su glavni favoriti za zlatnu medalju. Gledao sam pripremne utakmice, niko nije bio u stanju ni da im priđe"

S obzirom da dvostruki šampion Sveta sa Jugoslavijom smatra da su Ameri u ovom momentu daleko ispred svih, pitanje koje se samo nameže glasi - ko osvaja preostale dve medalje.

"Jedan deo žreba je izuzetno jak, pa ćemo imati Špance, Francuze i Litvance svi će se boriti i svi imaju kvalitet. Nema tu ništa novo da se doda, oni su poznati, meni se iskreno najviše sviđa Nemačka ako moram da biram nekoga od koga se malo očekuje. Oni definitivno vrebaju iz senke. Igraju modernu košarku sa Šredorom, Vagnerom. Ima tu još kvalitetnih igrača. Naravno imamo i Kanadu sa strašni igračima na spoljnim pozicijama, tu je i Letonija doduše sada bez Porzingisa će to teško ići. Sve u svemu kada se podvuče, biće to jedan sjajan šampionat bez obzira na izostanak nekih imena".

Pominjao je Predrag Drobnjak i Srbiju u opširnoj analizi, ali o tome ćete čirati narednih dana. U ovom tekstu, fokus prebacujemo na Crnu Goru.

"Dobra je to ekipa. Crna Gora ima igrače, kvalitet je možda više u reketu sa Bojanom Dubljevićem i Nikolom Vučevićem i najveći ispit će biti kako napraviti da sve fukcioniše u igri oko njih dvojice, takođe nije lako osmisliti način da obojica budu na visokon nivou kada su zajedno na parketu. Crno Gori fali kreacija na spoljnim pozicijama. Žao mi je što će mnogo toga zavisiti već na prvoj utakmici protiv Meksika, ako se to pobedi, vrata se otvaraju jer ne verujem da će biti problema sa Egiptom. Naravno, ja najvše volim Srbiju i Crnu Goru, to su moje reprezentaciju i sa posebnom pažnjom ću ih pratiti i navijati", završava Predrag Drobnjak.


tagovi

Mundobasket 2023Predrag Drobnjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara