Džikić poludeo: Gde smo 35 minuta?! Gluposti! Mnogi da se dobro zamisle, boriće se za ugovore i rejting

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.09.18. | 22:55

„Prvo poluvreme 26 poena sa centarskih pozicija Igokee, a moji hoće da igraju Evroligu“

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Laktaša)

Pobedom je zadovoljan, ali igrom, zalaganjem i još mnogim detaljima nikako nije!

Izabrane vesti

Štaviše, Aleksandar Džikić je bio izuzetno ljut na svoje izabranike posle trijumfa nad Igokeom u četvrtfinalu Superkupa ABA lige. Budućnost jeste preživela, ali tek pošto je Džikić „izmislio“ pobedu uvođenjem petorke s četiri niska igrača. 
"Od dve petice, do četiri spoljna", odmah je prokomentarisao Džikić i nastavio:
"Nisam neki fan te igre! Ja pričam na konferenciji u sredu, Igokea je neprijatan tim, a biće još neprijatniji. Ovaj tim će da se uigrava sedam dana, jer igraju po jednu utakmicu. Orlando će ući u treninge, ostali će proigrati. Budite sigurni da će biti još opasniji".

A onda je krenuo da rešeta svoje...
"Prvo poluvreme 26 poena sa centarskih pozicija Igokee, a moji hoće da igraju Evroligu?! Šta ti misliš o tome Kole", pitao je Džikić voditelja televizije Arena Sport Nenada Kostića, a onda dobacio:
"E, tako moji igrači treba da se zamisle, kao što si se ti zamislio. Mi smo na kraju pokazali to pravo lice, ali gde je to lice bilo 35 minuta?! Ako ovako nastavimo - neće da bude dobro. Nedostatak fokusa, gluposti... Njihovi igrači malo agresivniji na lopti, a moji... Pfff"

Poručio je šef stručnog štaba Budućnosti da će za Partizan u subotu izaći u najboljem timu. 
"Vratiće se i Džekson i Danilo, nadam se da ćemo igrati bolje".

Čime je Džikić bio zadovoljan? Pre će biti - čime nije?
"Zadovoljan sam što nema povreda i pobeda. Pobeda jer smo igrali protiv dobrog tima kojeg jako respektujemo. Ovo ostalo... Imam svašta da im kažem... Koliko je sati? Evo, 22.32... Neću da kvarim ljudima veče... Ono što imam da kažem - to je za svlačionicu. Neki moraju baš dobro da se zamisle! Od sada će morati da brane ime, rejting, ugovore..."

Poručio je i da je odluka da u finišu utakmice na teren pošalje nisku petorku - isforsirana.
"Apsolutno to nismo vežbali, ja to ne volim. Ali, morao sam da reagujem i da napravim nešto što bi okrenulo utakmicu".

Na konstataciju da je utakmicu prelomila petorka igrača koji su prošle godine doneli titulu, Džikić je odgovorio sarkastično:
"Da, dok su Klark i Klark skakali u odbrani, a ostali stranci igrali dobru odbranu. Ovi su preuzeli veliku odgovornost u napadu. Bravo za njih. Pametan si dečko, znaš šta sam hteo da kažem", poručio je Džikić novinaru.

Foto: ABA liga / Ivica Veselinov


tagovi

Aleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara