Košarkaši Barselone (©MN Press)
Košarkaši Barselone (©MN Press)

El Klasiko u finalu Kupa kralja, stotka Barse protiv iznenađenja turnira

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.02.22. | 23:58

Mursija šokirala Valensiju, nije uspela i Katalonce

Očekivano, Real Madrid i Barselona će se boriti za trofej u Kupu kralja. Madriđani su rutinski odradili Tenerife (94:74), a Barsa je u veoma atraktivnoj utakmici bila bolja od Mursije - 103:90.

Tako nas u finalu čeka El Klasiko, ljuti rivali Barsa i Real dele megdan u nedelju od 18.30.

Izabrane vesti

Mursija svakako može da bude ponosna izdanjem u završnici Kupa kralja. Izbacila je Valensiju u četvrtfinalu i tako napravila prvoklasnu senzaciju. Nije ipak mogla to da ponovi protiv Barselone.

Pružila je dobar otpor aktuelnom prvaku Španije, vratila se i posle 16 poena minusa u prvoj četvrtini, ali je u finišu ipak ostala bez snage.

Barsa je jako dobro šutirala za tri poena (15/31), imala nekoliko raspoloženih pojedinaca, pa je na kraju ipak zasluženo i očekivano došla do pobede.

Katalonci su dobili prvu četvrtinu 32:16 i delovalo je da se Mursiji sprema katastrofa. Ipak, na krilima Ajzee Tejlora i Teda Mekfadena vratila se u meč i u drugom kvartalu ekipi Šarunasa Jasikevičijusa ubacila 33 poena. Otišlo se na odmor sa +6 u korist favorizovane ekipe iz Palau Blaugrane, ali je Mursija nastavila da iznenađuje.

Dobija treći kvartal četa Sita Alonsa a 23:18 i u poslednjih 10 minuta ulazi sa samo pola koša zaostatka. Očekivala se drama, ali je ponovo razlika u kvalitetu isplivala na površinu. Posle izjednačenja 78:78, Barsa pravi seriju 7:0, pa 11:2 i rešava pitanje pobednika u Granadi.

Niko Laprovitola je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 19 poena, ispratio ga je Nikola Mirotić sa 15 (osam skokova). Kajl Kurič je ubacio 14 poena, Sertač Šanli dodao pola koša manje, dok su Brendon Dejvis i Nik Kalates ubacili po 12 poena, s tim što je Grk imao i osam završnih dodavanja.

U Mursiji 21 poen Ajzee Tejlora, 18 je dodao Tad Mekfaden, dok su po 15 postigli Džejms Veb i Emanuel Kate.


tagovi

KK BarselonaMursijaNikolas LaprovitolaŠarunas Jasikevičijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara