Ergin Ataman (Star Sport)
Ergin Ataman (Star Sport)

Evroliga kaznila Atamana i Panatinaikos

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.04.24. | 20:26

Novčane sankcije i za trenera i za klub

Pričao je Ergin Ataman nakon što je njegov Panatinaikos poražen u Atini od Makabija u prvoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige kako su sudijske odluke bile sramotne i nefer za košarku, zatim nastaljao da upire prstom izjavama da su smešne sudijske odluke kumovale porazu njegovog tima. U međuvremenu, Panatinaikos je izjednačio na 1:1 u seriji koja se preselila u Beograd, ali je Evroliga nakon nekoliko dana većanja izrekla sankcije turskom sturčnjaku i Panatinaikosu. Adekvatne ili ne, procenite sami.

Naime, zbog javne kritike suđenja Ataman je kažnjen sa 30.000 evra, a atinski klub je sankcionisan sa istom sumom novca zbog zvaničnog saopštenja usmerenog ka sudijskim odlukama, takođe iz prve utakmice u Grčkoj. Međutim, to nije sve od novčanih kazni. Kako je Ataman odbio da izađe pred medije uoči druge utakmice sa Makabijem, što je ustaljena i obavezna praksa Evrolige, Turčin je lažnjen sa još 5.000 evra.

Izabrane vesti

Treći sudar Makabija i Panatinaikosa na programu je već sutra od 19.00 u dvorani Aleksandar Nikolić, a biće vrlo interesantno ispratiti Atamanovo ponašanje i izjave do kraja serije, naročito ako rezultati ne budu išli u željenom smeru.


tagovi

Ergin AtamanEvroligaKK Panatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara