Ebuka Izundu protiv Borca (©ABA liga/FMP)
Ebuka Izundu protiv Borca (©ABA liga/FMP)

FMP i Borac Mozzart ukrstili koplja u Železniku, Valinskas vodio Pantere do ubedljive pobede

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.08.22. | 16:56

Odlična rola Alekse Novakovića nije pomogla Čačanima

Košarkaši FMP-a i Borac Mozzarta ukrstili su koplja u okviru priprema za novu sezonu. Ekipa Nenada Stefanovića je bila ubedljiva i u drugom susretu, dok su Čačani na premijeri pretrpeli ubedljiv poraz - 105:79 (20:18; 26:14; 24:20; 35:27).

Pantere je predvodio Litvanac Paulius Valinskas sa 17 poena, dok se u poraženoj ekipi istakao Aleksa Novaković sa 23 poena.

Izabrane vesti

FMP je tako upisao i drugu recku od početka priprema. Najpre je bio bolji od subotičkog Spartaka, a danas je u Železniku nastavio sa dobrim izdanjima.

Samo u prvih 10 minuta Borac je uspeo da bude ravnopravan domaćinu. Uostalom, to i rezultat pokazuje, jer je FMP prvi kvartal okončao sa samo dva poena u plusu.

Ali već u nastavku susreta Stefanovićeva četa je dodala gas, pa je na veliki odmor otišla sa solidnim brojem postignutih poena i komfornom razlikom. (46:32).

Domaćin je po povratku sa odmora nastavio u istom ritmu, pa je do kraja samo uvećavao razliku. Posebno se raspucao u odlučujućem periodu koji je rešio u svoju korist rezultatom 35:27.

U FMP-u nije bilo Trenta Frejzera, a Valinskasa je sa 16 poena ispratio Aleksa Stepanović, dok je 13 ubacio Nikola Šaranović. Vrlo dobra partija i novajlije Boa Biča (10 poena), dok je Čarls Dženkins dodao devet poena. Dvocifreni su sa po 10 poena bili i Ebuka Izundu, kao i Nikola Manojlović.

U Borcu je posle Novakovića najbolji bio Hanter Hejl sa 14 poena, Uroš Čarapić je dodao 11, dok je bivši kapiten FMP-a Marko Radonjić brojao do 10.

FMP: Vujičić 5, Šaranović 13, Valinskas 17, Matović, Bič 10, Simović, Nerandžić 9, Izundu 10, Stepanović 16, Manojlović 10, Dženkins 9, Pavićević 6.

Borac Mozzart: Đ. V. Ćurčić, Radonjić 10, Hejl 14, Đoković 7, Nikolić, Đ. M. Ćurčić 2, Glišić 5, Novaković 23, Todorović 3, Đurišić 4, Čarapić 11.



tagovi

FMP ŽeleznikKK FMPKK Borac ČačakBorac MozzartAleksa NovakovićEbuka IzunduPaulijus ValinskasBo BičHanter HejlČarls Dženkins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara