FMP iznenadio u Zadru, Kuzmić kao u najboljim danima (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.03.24. | 20:56

Džaba 26 poena Luke Božića

Iznenađenje u Zadru. I to ne malo. FMP Železnik je savladao četvrtoplasiranu ekipu ABA lige na otvaranju 25. runde regionalnog takmičenja rezultatom 75:72.

Veoma uzbudljivu završnicu gledali smo u hali Krešimir Ćosić. Srpski tim promašio je čak četiri slobodna bacanja u poslednjih 25 sekundi (od čega Ognjen Kuzmić dva pri rezultatu 74:72 za goste, na 11 sekundi do kraja), međutim Zadrane nije htela trojka u samim finišu i morali su da se pomire s porazom.

Izabrane vesti

Arijan Lakić promašio je verovatno za pobedu, kada je semafor pokazivao da je do kraja preostalo samo još tri sekunde, da bi nakon jednog ubačenog bacanja Ranka Simovića (75:72) probao Luka Božić da izvuče produžetak - nije uspeo.

Svemu ovome prethodila je veoma važna trojka Matica Rebeca (za 73:71), kojom je FMP po prvi put poveo u poslednjoj četvrtini...

Mada je pronašio dva važna slobodna bacanja, Ognjen Kuzmić jedan je od najzaslužnijih za slavlje ekipe iz Železnika, pošto je uz 18 poena (8/13 iz igre) uhvatio 11 lopti. Pomenuti Rebec ubacio je ukupno četiri trojke (iz devet pokušaja) i meč završio sa 16 koševa, dok je Demetre Roberts dodao 12.

U poraženom sastavu daleko najefikasniji bio je Luka Božić sa 26 poena, po 11 ubacili su Dario Drežnjak i Lovro Mazalin.



tagovi

Ognjen KuzmićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara