Detalj iz Železnika (©MN Press)
Detalj iz Železnika (©MN Press)

FMP na korak do sledeće faze, dabl-dabl Kuzmića za pobedu nad Vojvodinom

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 20:47

Panteri imaju i u rukama plasman u finale razigravanja, za potvrdu treba da pobedi i u Novom Sadu

Posle Borca Mozzart i košarkaši FMP iz Železnika otvorili su razigravanje za polufinale Superlige pobedom i tako iskoristili prednost domaćeg terena. Panteri su bili nešto ubedljiviji od Čačana, pošto su slavili rezultatom 77:68 (22:21, 19:13, 29:14, 7:20).

Vojvodina je bila tvrd orah dve i po četvrtine, ali verovatno pod uticajem daleko važnije utakmice u Podgorici protiv istoimenog rivala u polufinalu ABA 2 lige koja je na programu u sredu, ekipa Miloša Isakov Kovačevića pala je u drugoj polovini treće deonice što je FMP iskoristio da nizom od 17 poena stigne do ogromnih 70:47 i tako dođe nadomak trijumfa.

Izabrane vesti

Panterima ni tolika razlika, pa i maksimalnih 24 poena na otvaranju poslednje četvrtine, nije bilo dovoljno da utakmicu privede mirnijem kraju. Vojvodina je videla priliku koja je pretila da se pretvori u senzacionalni preokret. Gosti su dozvolili FMP-u samo sedam poena u poslednjoj deonici, ali je to bilo dovoljno samo da se minus svede na devet poena, koliko je i bilo po poslednjem zvuku sirene.

Najbolji u redovima Pantera bio je Ognjen Kuzmić sa 10 poena i isto toliko skokova, po pet u odbrani i napadu. Najefikasniji bili su Nikola Šaranović i Matic Rebec, koji je takođe podelio i pet asistencija. U redovima Vojvodine 16 poena ubacio je Petar Rakićević, dok je poen manje imao Vasilije Vučetić.

Datumi odigravanja drugih mečeva razigravanja biće naknadno objavljeni. Polufinale i finale razigravanja igraće se na dve pobede, a bolji iz finalne serije ići će na noge Crvenoj zvezdi u polufinalu Superlige.

SUPERLIGA - RAZIGRAVANJE ZA POLUFINALE

Petak:

Borac Mozzart - Spartak Subotica 95:92

/Čarapić 22 – Cvetković 41/

Subota:

FMP Železnik - Vojvodina 77:68

/Rebec, Šaranović 11 – Rakićević 16/


tagovi

KLSKošarkaška SuperligaFMP ŽeleznikKK VojvodinaOgnjen Kuzmić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara